Kırıkkale Osb’de Türkiye’de İlk Olarak Kedi-köpek Maması Üretilecek

Kırıkkale Osb’de Türkiye’de İlk Olarak Kedi-köpek Maması Üretilecek

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Kalecik Şirketler Grubu, bu güne kadar yurt dışından ithal edilen konserve köpek ve kedi mamalarını ilk olarak Türkiye'de üretmeye başladı.     Tesis 50 kişiyle faaliyete...

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Kalecik Şirketler Grubu, bu güne kadar yurt dışından ithal edilen konserve köpek ve kedi mamalarını ilk olarak Türkiye'de üretmeye başladı.

    Tesis 50 kişiyle faaliyete başladı. Önümüzdeki günlerde çift vardiyaya geçilerek bu sayı 100'e çıkartılacak. Tesis günlük 25 ton konserve kedi ve köpek maması üretecek. Ürünler son teknoloji makineler ile 100 ve 400 gram halinde üretilecek. Ürünler, Türkiye’nin yanında Avrupa’ya da ihracat edilecek. Şirket, bu iş için Kırıkkale OSB’ye milyonlarca lira yatırım yaptı.

    Türkiye'de yeni bir sektör olduğunu açıklayan şirket ortaklarından Halil Uyanık, ilk olarak 2013 yılında kiloluk poşetlerde kedi ve köpek maması sattığını söyledi. Yeniliklere bu yıl itibariyle devam ettiğini belirten Uyanık, “Hedef olarak Türkiye’de bu sektörde ilk 3 arasına yer almak. Yaklaşık 2 ay önce kurumuna başladığımız konserve mama tesisi Türkiye’de bir ilk ve tek olacak. Bu tesisle birlikte Türkiye milyonlarca dolarını dışarıya göndermeyecek milli sermayemiz yurt içinde kalacak. Türkiye’de bir ilk olacak ve ülkeye ileriki zamanlarda döviz girdisi sağlayacağız." dedi.

    Yeni kurulan tesisle birlikte istihdam 2 katına çıkacağını açıklayan Uyanık, "Burada onlarca aileye geçim kapısı oluşacak. Tesis Avrupa’nın en gelişmiş tesisleri arasında yerini alacak. Yeni kurulan konserve mama tesisi Türkiye’de pazarı bulunmakta ve yüzde yüzde yurt dışından ithal edilmektedir. Yerli sermaye yurt dışına gitmektedir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.