'Kınama değil, icraat bekliyoruz!'

'Kınama değil, icraat bekliyoruz!'

Konya'da Saadet Partili bir grup İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırlarını protesto etti

Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri İsrail'in kara harekatı sonrası acil toplanarak eylem yaptılar. Grup adına açıklama yapan Recep Turan, “Saldırıları kınıyoruz.'İsrail ancak kuvvetten anlar'. Sözde 'van minüt'ler değil, eylemde 'van minüt' çıkışları bekliyoruz” dedi

Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri İsra'in Gazze'ye uyguladığı saldırılar nedeniyle gece 1.30 sıralarında Zafer Yer Saati'nde toplandı. Grup üyeleri, "Kınama değil icraat istiyoruz, Hamas'a selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, "Bölgede akan kanların hepsinde dolaylı veya direkt olarak İsrail'in parmağı vardır. Başta ülkemiz olmak üzere İslam ülkeleri kınamayı bırakıp harekete geçmelidirler. Çünkü Erbakan Hocamızın dediği gibi, İsrail ancak kuvvetten anlar" dedi. Uzun yıllardan beri İsrail'in bir terör devleti olduğunu ve tahrif edilmiş Tevrat'tan esinlenerek Müslümanlara zulüm uyguladığını ifade eden Turan, "Bu saldırıları Saadet gençliği olarak kınıyoruz. Siyonist İsrail yönetimi, bütün İslam ülkelerini ve dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak sapkın bir inanca sahiptir. İsrail, Türkiye'ye ait toprakların da içerisinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmektedir ve buraları ele geçirme için her türlü yolu denemektedir” dedi.

EYLEMDE 'VAN MİNÜT' BEKLİYORUZ

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği kara harekatının başta ülkemiz olmak üzere İslam ülkeleri tarafından kınanmakla mı yetineceği yoksa daha caydırıcı müeyyidelere mi başvurulacağı çok önemlidir diyen Turan, şöyle devam etti: “Kınama, İsrail'e onay vermekten öteye geçmeyecektir. Erbakan hocamızın dediği gibi 'İsrail ancak kuvvetten anlar'. Sözde 'van minüt'ler değil, eylemde 'van minüt' çıkışları bekliyoruz. İsrail'in mübarek Ramazan ayında yaptığı bu zulümleri kınayıcıların eylemsiz kalmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. BM'yi göreve çağırmak bir acizliktir. BM'nin İsrail'e şu ana kadar hiç bir yaptırımı olmamıştır. BM'den medet ummak hayalcilikten başka bir şey değildir.” İsrail ilişkilerini sürdüren tüm İslam ülkelerinin ilişkilerini sıfıra indirip bunu dünyaya deklare etmesi gerektiğinin altını çizen Turan, açıklamasına şöyle devam etti: “İslam ülkelerinin ve özellikle AKP hükümeti İsrail karşısında şayet çaresiz kalıyorsa bu geçmişte ve günümüzdeki batı yanlısı tercihlerin bir sonucudur. Bu tercihin yanlışlığı bugün daha iyi anlaşılmıştır. Buradan İslam ülkelerinin yöneticilerine ve hükümete sesleniyoruz; Bölgede huzur ve barışın tek yolu 'İslam Birliği'ni kurmaktır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum