Kimsesiz Yaşlı Adam Sokakta Hayatını Kaybetti

Kimsesiz Yaşlı Adam Sokakta Hayatını Kaybetti

Gaziantep’te kimsesiz olduğu için sokaklarda yaşayan 74 yaşındaki Şıho Osanmaz sokakta ölü bulundu. Çevredeki vatandaşlar, astım hastası yaşlı adamın dün tedavi sonrası ambulansla yaşadığı sokağa tekrar bırakıldığını, bugün...

Gaziantep’te kimsesiz olduğu için sokaklarda yaşayan 74 yaşındaki Şıho Osanmaz sokakta ölü bulundu. Çevredeki vatandaşlar, astım hastası yaşlı adamın dün tedavi sonrası ambulansla yaşadığı sokağa tekrar bırakıldığını, bugün ise ambulansı tekrar çağırmalarına rağmen sağlık ekiplerinin kimsesiz adamı almadan gittiğini iddia etti.

Kimsesi olmadığı için sokaklarda yaşadığı öğrenilen 74 yaşındaki Şıho Osanmaz, yaşadığı sokakta ölü bulundu. Bir süredir İsmetpaşa Mahallesi Ali Çavuş Şener Caddesi üzerinde yaşamını sürdüren, kahvehaneye giderek ısındıktan sonra tekrar sokaklara dönen Şıho Osanmaz, çevredeki esnaf vatandaşların iddiasına göre dün ambulansla getirilerek sokağa bırakıldı. Geceyi sokakta geçiren Osanmaz, sabah saatlerinde tekrar rahatsızlanması sonucu ambulansa haber verildi. Gelen ambulansın yaşlı adamı tedavi etmek için hastaneye götürmediğini söyleyen görgü tanıkları, kimsesiz vatandaşın hastaneye götürülmüş olsa belki de yaşayacağını söyledi. Sokakta hareketsiz yatan Osanmaz'ı gören vatandaşlar polise haber verdi. Polis ekipleri Osanmaz'ın öldüğünü tespit etti. Üzeri battaniye ile örtülü yaşlı adamın cesedinin yanında astım sprey ilaç kutularının bulunması dikkat çekti.

Necip Aslanlı isimli esnaf, yaşlı adamın ambulansla sokağa terk edildiğini, yetkililerin ilgilenmediğini söyledi. Aslanlı şu bilgileri verdi: "Dün bu ihtiyar adamı getirdiler buraya, üstü başı yırtıklar içerisindeydi. Ambulans getirdi burada meydana bırakıp gitti. Biz çay ikram ettik, akşama kadar fırında kaldı. Fırın kapanınca ağaçların altına gelmiş, gece burada yatmış. Sabah geldiğimizde konuşuyordu, seyyar arkadaş ambulansa haber verdi. Ambulans geldi, ben buna bir şey yapamam dedi, almadan çekip gitti. Müdahale etmedikten sonra aradan 3 saat geçti, burada öldü. Polise haber verdik. Ambulans hiç ilgilenmedi, dün getirip meydana bıraktılar, bugün de geldiler almadan geri gittiler. Belki ambulans orada bırakmasaydı, bu adam ölmezdi. Sabah ambulans alıp gitseydi belki de şimdi yaşıyor olurdu. Bu adam soğukta dondu, öldü gitti."

Yakup Çetin isimli başka bir vatandaş ise "Biz geldiğimizde şu köşede yatıyordu. Kafasını kuru yere koymuştu. Ambulans geldi müdahale yapmadılar. Belki müdahale yapmış olsalardı adam kurtulmuş olurdu. Bu adamın sorumlusu buraya gelen doktor ve hemşireler. Gelip müdahale yapmadılar. O adamı onlar öldürdüler. Astım hastasıydı, nefes darlığı vardı. Bu insanlara niye böyle duyarsız kalıyorlar ben anlamıyorum." diye konuştu.

74 yaşındaki Osanmaz’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Müdürlüğü morguna götürüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.