'Kimse Yok Mu'nun Kamu Yararından Çıkarılması Yardımlaşma Duygusuna Zarar Verir'

'Kimse Yok Mu'nun Kamu Yararından Çıkarılması Yardımlaşma Duygusuna Zarar Verir'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bakanlar Kurulu kararı ile Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu yararı statüsünden kaldırılmasının toplumda yardımlaşma duygusuna zarar vereceğini söyledi. Milletvekili Özkan, yaptığı...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bakanlar Kurulu kararı ile Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu yararı statüsünden kaldırılmasının toplumda yardımlaşma duygusuna zarar vereceğini söyledi. Milletvekili Özkan, yaptığı açıklamada, Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu yararı statüsünden kaldırılmak istemesini toplumda yardımlaşma ve dayanışma kültürünün derin yara alacağı için iktidarın, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmadaki kuruluşların önüne engel çıkarmaktan bir an önce vazgeçmesi tavsiyesinde bulundu.

    Siyasi iktidarın, Kurban Bayramı öncesi böylesi bir çalışma içinde olmasının manidar olduğunu belirten Özkan, dünyanın 130 ülkesine yardım götüren bir kuruluşun yoksul Anadolu insanına ve mağdur milletlere yardım götürmesinin ne sakıncası olduğunu merak ettiğini kaydetti.

    Kimse Yok Mu'nun din, dil, ırk renk ve hangi düşünden demeden mağdur olan herkese yardım götürmesinin Anadolu insanının mazlum ve mağdura sahip çıkmanın somut bir örneği olduğunun altını çizen Özkan, insanların acılarını dindirmek ve ihtiyaç sahibine Allah için yardımda bulunmanın hiç bir zaman siyasi malzeme konusu olmaması gerektiğini söyledi.

    SİYASİ MANİPÜLASYON YAPILIYOR

    

    Siyasi iktidarın, bu tür hayır ve yardım kuruluşlarından siyasi manipülasyon oluşturmaya yönelik girişimlerden kaçınması gerektiğini vurgulayan Özkan, "Kimse Yok Mu'ya yönelik böyle bir girişim, Anadolu'da insanlarda yardımlaşma duygusuna ket vurur. Toplumda yardımlaşma duygusu azalır. Kurban Bayramı öncesi böyle bir girişimi üzüntü verici buluyorum. Yardıma muhtaç birinin bayramda et yemesi birilerini niye rahatsız eder anlamış değilim. Bu tür girişimleri yanlış buluyorum. Yardım konusu olunca ülkemizde akan sular durar. Geçmişten günümüze bu asil millet dünyanın neresinde olursa olsun Kimse Yok Mu diyene milletçe biz varız diyerek hep destek olmuştur. Mazluma ve ihtiyaç sahibine sahip çıkma bizim milletimizin şiarı. Mazluma ve mağdura sahip çıkma bizi biz yapan en büyük değerimiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.