Kimse Yok Mu'dan Kırgız Yetimlere Meslek Edinme İmkanı

Kimse Yok Mu'dan Kırgız Yetimlere Meslek Edinme İmkanı

Kimse Yok Mu Deneği tarafından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te inşaa edilen 570 öğrenci kapasiteli yetimhanenin yanında mesleki eğitim veren atölyeler açıldı. Bu çerçevede 80 öğrencinin meslek öğrenmeleri için başta seracılık olmak...

Kimse Yok Mu Deneği tarafından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te inşaa edilen 570 öğrenci kapasiteli yetimhanenin yanında mesleki eğitim veren atölyeler açıldı. Bu çerçevede 80 öğrencinin meslek öğrenmeleri için başta seracılık olmak üzere aşçılık, dikiş nakış kursu ve kuaförlük eğitimi atölyeleri açıldı.

Yetimhanede kalan ve eğitim gören öğrencilerin hayata daha güvenle tutunmaları için açılan sera büyük ilgi gördü.

Sera açılışını Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı Levent Eyüpoğlu yaptı.''Yetim, yoksul ve kimsesize farklı bir bakış, farklı bir destek gerektiğini ifade eden Eyüpoğlu, ''Yetimlere sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur, bizim burada hedeflediğimiz nokta yetimhanede kalan kimsesiz öğrencilerin hayata tutunacakları bir meslekleri olsun istedik, onları öğrencilik sonrası da çetin bir hayat bekliyor ve bu çetin hayata tutunmaları için hafta sonları ve ara tatillerde sera başta olmak üzere, dikiş nakış kursu gibi kuaförlü ve aşçılık meslekleri edinmelerini sağlamayı hedefledik'' dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.