Kimse Yok Mu Derneği'nden Diyarbakırlı Çocuklara Kırtasiye Yardımı

Kimse Yok Mu Derneği'nden Diyarbakırlı Çocuklara Kırtasiye Yardımı

Okulların açılmasına günler kala Kimse Yok mu Derneği, Diyarbakırlı çocukların yüzünü güldürdü. Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde ikamet eden çoğu öksüz ve yetim çocuklara derneğin Diyarbakır Şubesi tarafından kırtasiye yardımı...

Okulların açılmasına günler kala Kimse Yok mu Derneği, Diyarbakırlı çocukların yüzünü güldürdü. Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde ikamet eden çoğu öksüz ve yetim çocuklara derneğin Diyarbakır Şubesi tarafından kırtasiye yardımı yapıldı.

    Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi, yoksul öğrencilere okullar başlamadan kırtasiye yardımında bulundu. Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi Müdürü Recep Tanış, yoksul aile çocuklarına kaleminden, çantasına kadar çeşitli kırtasiye yardımında bulunmaya devam ettiklerini söyledi. Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi, 15 Eylül’de başlayacak eğitim öğretim yılı öncesinde yoksul ailelerin çocuklarını sevindirdi. Dernek, öğrencilere okul çantasından kaleme kadar çeşitli kırtasiye yardımında bulundu. Kırtasiye yardımı alan öğrenciler, derneğe teşekkürlerini iletti. Derneğin kendilerini tespit ederek yardımda bulunduğunu belirten aileler, bu gibi yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi. Derneğin Diyarbakır Şubesi olarak, hayırsever vatandaşlar ve derneğin gönüllüleri sayesinde yoksul ailelere yardım elini uzatmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Tanış, “Çocukların gözlerindeki o mutluluğu görmek bizim bütün yorgunluğumuzu aldı. Bize bu konuda yardımcı olan Kimse Yok mu gönüllülerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Yarınlar inşallah daha güzel olacak. Bütün öğrencilerin eğitim öğretim yılını en içten dileklerimle kutluyorum." diye konuştu.

    "ENGELLİ EŞİM İLE 10 ÇOCUĞUMA KİMSE YOK MU’NUN YARDIMLARIYLA BAKIYORUM"

    Diyarbakırlı anne Nacire Sevim, eşinin engelliği olduğunu 10 tane çocuğunun bulunduğunu belirterek “ Kimse Yok mu’nun yardımları olmasaydı hayata tutunamazdık. Allah razı olsun." dedi. Her ay düzenli erzak ve yardım ile okullar açıldığında kırtasiye giyim, bayramlarda ise yine farklı yardımların kendisine yapıldığını anlatan Sevim, "Allah bu güzel insanların eksikliğini vermesin. Devletimize, milletimize ve derneğimizi zeval vermesin." şeklinde konuştu.

    Eşi engelli olan Perihan Çınar ise çocuklarını okutmak için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi. Çınar, "Eşim zihinsel engelli. Yıllardır hayat mücadelesi veriyorum. Kimse Yok mu Derneği’nden Allah bin kere razı olsun. Bu dernek olmasaydı belki etin de yardımın da yüzünü görmeyecektik." ifadelerini kullandı. Makbule Yıldırım ise 6 çocuğunun olduğunu yine onları derneğin yardımlarıyla okutup topluma faydalı olmaları için çalıştığını söyledi. Anneleri vefat eden 4 torununa bakan Besra Demir ise yardımlarda emeğin geçenlere teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.