Kimse Yok Mu Derneği Kurban Bayramı'na Hazır

Kimse Yok Mu Derneği Kurban Bayramı'na Hazır

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, her yıl olduğu bu bayramında da hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi. Derneğe gönül verenlerin 'Bu Bayram da Evde Yokuz'...

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, her yıl olduğu bu bayramında da hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi.

Derneğe gönül verenlerin 'Bu Bayram da Evde Yokuz' sloganıyla Türkiye ve dünya genelindeki mazlumların yardımlarına koşacağını belirten Timurbanga: "Tüm Türkiye'de ve dünyanın 113 ülkesinde bayram coşkusunu yaşatmak isteyen Kimse Yok Mu gönüllüleri Kurban bayramı evlerinden uzakta bir yetimin, ihtiyaç sahibi bir ailenin, savaşta evini terk etmiş bir mültecinin yanında geçirecek." dedi.

Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Filistin'den Güney Amerika'ya, Bangladeş'ten Yemen'e, dünyada 100 ülkede ve tüm Türkiye'de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Timurbanga "Türkiye’de ve yurt dışında belirlenen merkezlerde noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvan kesimlerinde vekâleti verenlerin adı ve soyadı tek tek yüksek sesle okunup, kesimden sonrada kurban sahibinin ismi herkesin görebileceği şekilde yazılarak ilan edilecek. Büyükbaş hayvan kesimlerinde ise hisse sahibi 7 bağışçının isimleri sırayla okunup ilan edildikten sonra kesim gerçekleşecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna kurbanın kesildiğini bildiren bir SMS gönderilecek." diye konuştu.

Kimse Yok Mu gönüllülerinin, Kahramanmaraş'ta hazırlanacak kurban etinden oluşan yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar teslim edeceğini ifade eden Timurbanga, yurt içi kurban bedelinin 600, yurt dışı kurban bedelinin ise 300 lira olarak belirlendiğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.