Kimse Yok Mu Derneği Kırgızistan’da

Kimse Yok Mu Derneği Kırgızistan’da

Kırgızistan’da yaşanan kardeş kavgası ve iç çatışmalar, beraberinde sosyal sorunları da getirdi. 400 bine yakın insanın yaşanan olaylardan dolayı evlerini terk etmesi maddi olumsuzları, başta gıda ve barınma olmak üzere çeşitli sorunları da beraberi

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi de bu sorunların bir nebze olsun çözüm bulması için Türkiye genelinde Kırgızistan’a yardım çalışması başlattı.
Kimse Yok Mu Derneği Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Dernek Başkanı Hasan Kıratlı ve dernek yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında Kırgızistan için yapacakları yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde toplanan yardımların 2 uçakla Özbekistan ve Kırgızistan’a gönderileceğini belirten Hasan Aşçı, yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine gıda, tıbbi ve medikal malzeme, ilaç, battaniye, yatak, mutfak malzemesi, çocuk maması, çocuk bezi, nevresim, çadır ve giyim malzemesi götüreceklerini bildirdi.
YARDIMSEVERLER NASIL YARDIM YAPABİLİR?
Kampanya süresince Konyalı yardımseverlerin ayni ve nakdi yardımlarını Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Kırgızistan’daki muhtaç insanlara ulaştırabileceklerini dile getiren Hasan Aşçı, ayni yardımların dernek yönetimine ulaştırılarak, nakdi yardımların ise bildirilen banka hesap numaraları aracılığı ile gönderilebileceğini belirtti. Aşçı, “Konyalı hayırseverlerimiz, Fevzi Çakmak Mahallesi Babıali Caddesi No 12’de bulunan Konya şubemize gelerek elden nakit bağışlarını ve yardımlarını yapabilirler. Ayrıca, bir çok bankada hesabımız var. Banka hesaplarına da nakdi yardım yapabilirler. Ayrıntılı bilgi [email protected] adresinden edinilebilir” dedi. Hasan Aşçı, Türkiye genelinde yapılan yardımlara bakıldığında Konya’nın üst sıralarda olduğuna dikkat çekerek, Konya halkına bu duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kıratlı da 1999 yılında yaşanan Marmara depreminden bu yana Türkiye’nin her noktasına ve dünyada afet, iç savaş, açlık ve yoksulluk yaşanan pek çok bölgeye yardım ulaştırdıklarını söyledi. Edinilen son bilgiye göre Kırgızistan’da ölü sayısının 191, yaralı sayısının ise 2 bin civarında olduğunu dile getiren Hasan Kıratlı, “Binlerce insan Kırgızistan ve Özbekistan sınırında bulunuyor. Bu insanların tamamen insani şartlardan uzak ve uzanacak yardım ellerine muhtaç beklemekte olduklarını düşünürsek, yardımları ulaştırmada ne kadar acele edilmesi gerektiği anlaşılacaktır” diye konuştu.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.