'Kimse İlk Meclis'i farklı yorumlamasın'

'Kimse İlk Meclis'i farklı yorumlamasın'

Bahçeli "Ne hazindir ki ilk meclisten 93 yıl sonra milli birliğimiz kırılmaya başlamıştır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'de düzenlenen özel törende konuştu. Bahçeli "Ne hazindir ki ilk meclisten 93 yıl sonra milli birliğimiz kırılmaya başlamıştır" dedi. Bahçeli kimsenin birinci meclisi ve oradaki konuşmaları farklı yorumlamaması gerektiği konusunda uyardı... Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:
Öncelikle 'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i minnetle anıyoruz... Bugüne gelene kadar yaşananları iyi analiz etmek lazımdır... Osmanlı'nın son döneminde vatan coğrafyaları bir bir kaybedildi. Emparyalist komplo milli varlığımızın üzerine bir bir çökmüştür... Yine bugünkü gibi etnik temelli provokasyonlar, bölünmelere kadar kapı aralamışlardır. Bunlar bizi malubiyetle bıraktı.
Tarihi şart meselesi kapsamında sürekli faal emperyalizm milletçe sahip olduğumuz değerleri yok etmek için tüm vicdansızlığı sergiledi. 1 Asır önce balkanlara, Ortadoğu'ya bakın. Tarihten ders almak hepimiz için pahabiçilmez önemdedir...
Mondoros Ateşkes'ten sonra aziz milletimiz işgale uğramıştır. Mondoros'tan dönen heyet, bağımsızlığı tamamen kurtardıklarını söyleseler de gerçek ortaya çıktı.
Meclis'in şartlarını oluşturan asalet ve yüksek erdem her zaman vizyoner olmuştur. Türk milletinin kaderine leke sürmedi. Atatürk ve beraberindekiler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmışlardır.
Milli katılımcılık ve milli temsil kaygısı şekil ve anlam bulacak. Demokratik kültürün temelini temsil edecektir.
Ne hazindir ki ilk meclisten 93 yıl sonra milli birliğimiz kırılmaya başlatmıştır. Kardeşlik etnik hesapçıların ellinde yok olmaktadır. Bizlere bırakılan milli değerlerden hiçbir şekilde vazgeçilmeyecektir. Kimse ilk Meclisi yanlış yorumlamamalı ve  sözlerini farkla yere çekmemelidir.
23 Nisan aile vce çocuk bayramıdır. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Her çocuk bir gelecektir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.