Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a Eleştiri: Diktatörlere Özgü Bir Söylem

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a Eleştiri: Diktatörlere Özgü Bir Söylem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin İstişare Topantısı'ndaki "Bu ülkeye ihanet edenlerin görevlerini değiştirmek cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız." sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin İstişare Topantısı'ndaki "Bu ülkeye ihanet edenlerin görevlerini değiştirmek cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız." sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Diktatörlere özgü bir söylem." değerlendirmesinde bulundu. Başbakan'ın dün Danıştay'da programı terk etmesiyle ilgili de Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetmeye talip olanlar, devleti akılla yönetirler, öfke ile değil." dedi.

Zafer Koleji'nin açılışına katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarıyla ilgili yaptığı değerlendirme hakkında Kılıçdaroğlu, "Bilmiyorum, haberim yok. Feyzioğlu'nun ayıplanacak bir şeyi yok." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu ülkeye ihanet edenlerin görevlerini değiştirmek cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız, bunu da bilin." açıklaması hakkında ise Kılıçdaroğlu, "Diktatörlere özgü bir söylem." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİ YÖNETMEYE TALİP OLANLAR, AKILLA YÖNETİR, ÖFKE İLE DEĞİL"

Başbakan'ın dün Danıştay da programı terk etmesine yönelik bir soruya Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetmeye talip olanlar, devleti akılla yönetirler, öfke ile değil. Sayın Feyzioğlu orda konuşuyor, hukuk dersi veriyor, kaygılarını dile getiriyor. Her kesime eleştiri var. Anamuhalefet partisine de eleştiri vardı, ama biz saygı ile dinledik, öfkelenmedik. Eğer demokrasiye inanıyorsak, demokrasiye inananların önce eleştirilere saygı göstermesi gerekiyor. Biz aynı saygıyı göstermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın tavrına yönelik bir soruya Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanlık koltuğunda oturan zatı sakinleştirmeye çalıştı, ama bir türlü sakinleştiremedi. Tören bitmeden Sayın Cumhurbaşkanı'nın salonu terk etmesi doğru değildi. Törenin bitmesi gerekiyordu. Çünkü çıkan bütün konuşmacılar 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye söze başladılar. O nedenle doğru olmadı." eleştirisinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.