'Kılıçdaroğlu MHP'li mi CHP'li mi?'

'Kılıçdaroğlu MHP'li mi CHP'li mi?'

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın hedefinde bu hafta Vali Mutlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak bu hafta da hedefinden sapmadı ve komisyona üye vermeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu.

Kılıçdaroğlu sabah akşam ağzından terör kelimesini bırakmıyor diyen Kışanak, ''Sayın Kılıçdaroğlu MHP'nin size ihtiyacı yok. Antalya'da CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmayı herkes hayretler içinde izledi. MHP'nin başkanı mı CHP'nin başkanı mı konuşuyor dediler. Bunu sivil toplum toplantılarındaki insanlar söyledi. Kılıçdaroğlu MHP ağzıyla bir konuşma yaptı. Bu ülkede milliyetçiliği kışkırtırsanız MHP'ye çalışmış olursunuz dedik. Sende söylemlerimle tutumunla bu ülkede ayrımcılığı körükleyen üslubu kullanırsan zarar eden CHP olur.'' dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun görevden alınması gerektiğini söyleyen Kışanak, '' Kendi şiddetlerini terörü haklı göstermek için yaptıkları açıklamaların her biri suç mahiyetindedir. Vali Mutlu 17 yaşındaki kızı terör suçlusu ilan etti. Sana bu hakkı kim veriyor.Artık hükümet onu görevden mi alır sirkeciye kaymakam mı yapar bilmiyoruz. '' dedi.

BDP Eşbaşkanı Gültan kışanak BDP grup toplantısında konuştu. İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

KİMSENİN GÜCÜ TAKSİM'İ KAPATMAYA YETMEYECEKTİR

1 Mayıs emeğin günüdür. 1 Mayıs'ı yasaklayan zihniyet emeğin gücünü görmek istemeyen

KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA NE SÖYLEDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Pınarın gözesine, ışığın kaynağına geldim. Anadolu’yu vatan yapan yiğitlerin obasına, Alperenler’in ocağına geldim. Biliyorum ve eminim ki, Anadolu’daki son Yörük obasında ocaklar tüttükçe bu şafaklarda yüzen al bayrak asla sönmeyecektir.  Günümüz birlik, dirlik, iri olma günüdür. Bu meydandaki bayraklar bizim zaten birliğimizi ve kardeşliğimizi gösteriyor.

Bu meydanın sesini bütün Türkiye çok iyi bilmelidir, çünkü siz bir söylersiniz pir söylersiniz. Bu meydanın mesajını herkes çok iyi anlamalıdır. Hem de dosdoğru anlamalıdır. Bu meydanda bulunanların haksızlığa tahammülü asla yoktur. Bu meydan zalimlere diz çöktüren meydandır. Bu meydanda bulunan, ataları ’Ferman padişahınsa dağlar bizimdir’ diyenlerdir. Bu ülkenin gerçek güvencesi, devletin de ülkenin de güvencesi sizlersiniz. Gerçek sahibi, koruyucusu sizsiniz. Sizin vicdanlarınıza sesleniyorum, son günlerde yapılanları sizin vicdanınız kabul ediyor mu? O yapılanlara destek veriyor misiniz?" dedi.

zihniyettir. Biz buradan net şekilde söylüyoruz 1 Mayıs'ı yasaklamak büyük yanlıştır asla kabul etmiyoruz. Emekçiler nereyi istiyorlarsa orada kutlayacaklardır.

Taksim Meydanı önemli mekandır. Taksim Meydanı emeğin mücadelesinin tarihi yazılmıştır. Kimsenin gücü Taksim Meydanını kapatamayacaktır. Hiçbir şey polisin pervasızca hedef gözeterek insanlara şiddet uygulamasını maruz gösteremez.

Dünyanın hiçbir yerinde polisin sınırsız şiddet uyguladığı görülmemiştir. Türkiye bir de demokratik ülke oldıuğunu iddia ediyor.

AÇIKLAMALAR YAŞANANLARDAN DAHA VAHİMDİR

O gün 1 Mayıs günü yaşananların tamamı vahimdir. Ama bu yaşananlardan sonra yapılan açıklamalar daha da vahimdir. Kendi şiddetlerini terörü haklı göstermek için yaptıkları açıklamaların her biri suç mahiyetindedir. Vali Mutlu 17 yaşındaki kızı terör suçlusu ilan etti.

Sana bu hakkı kim veriyor. Gaz bombasını haklı göstermek için elindekine molotof diyorsun. O kızın elinde molotof bile olsa kafasına gaz bombası atamazsın. Bu zihniyeti kınıyoruz.

Dilan o gün Taksim Meydanına çıkacaktı babasının işten çıkartılmasını protesto edecekti buna hakkı vardı.

Dilan'ın kafasına ateş açılmıştır. Bunun için tanığa gerek yoktur. Bu kız hedef alınmıştır. Gaz bombalarını kullanma yönetmeliği de var. 45 derece açıyla atılması gerekiyor. O şekilde atıldıysa 1.55 boyunda bir kıza isabet edemez.

Üniversite öğrencisi İbrahim Akal da gözünü kaybetmiştir. Polis insan canına kast ederek ateş etmiştir. Bunun hesabını verecek. Kimse bunun üzerini örtemeyecek.

İSTANBUL VALİSİ GÖREVDEN ALINMALIDIR

Dilan'ın elindeki sirke şişesini molotof olarak tanımlamaya çalışan İstanbul Valisi görevden alınmalıdır. Artık hükümet onu görevden mi alır sirkeciye kaymakam mı yapar bilmiyoruz.

1 Mayıs'tan bu güne Taksim Meydanı gaz altında. Kim sokağa çıkıyorsa 1 haftadır Taksim'de polis şiddeti var. Başbakan 'Taksim gösteri merkezi olamaz' dedi. Ne olacak Taksim? İş merkezi, AVM olacak. İstanbul'un dört alanını rant alanı yaptınız bırakın Taksim halkın alanı olarak kalsın.

Bıraksınlar Taksim'i halk kullansın. Halkın sesinden korkmayın, halkın protestosundan korkmayın. Duyarsanız zarar etmezsiniz.

HÜKÜMET DOĞRUDAN SORUMLULUK ALTINDADIR

Kürt sorununun çözümü ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BDP olarak halkı bilgilendirmek, halkı sürece katmak için bölge gezileri düzenledik. Biz Kürt sorununu çözmek istiyorsak biz kendimize yeni gelecek kurmak istiyorsak bunun mimarı halk olacaktır.

Şuanda sorulan şey gerçekten eşitlik gelecek mi, gerçekten herkes kimliğini özgürce yaşayabilecek mi? Bizim demokratikleşme programını tartışmamız gerekiyıor.

Bizim toplumsal barışımızı bozan demokrasiden yoksun olmaktı. Tekçi zihniyetiydi. Şimdi bunu değiştirmek için seferber olma zamanıdır.

Geri çekilme süreci ile ilgili net olarak söylüyorum. 99 yılında iyi şeyler olmadı. Çekilme süreci bir tek kişinin burnu kanamadan sürece katkı sağlayacak şekilde ilerlersin.

Hükümetin yaptığı açıklamalar doğrudan sorumluluk aldığını ortaya koyuyor. Biz hükümetin açıklamalarını teminat olarak kabul ediyoruz. Herhangi bir askeri operasyondan doğrudan hükümeti sorumlu tutacağız.

Bundan sonra yaşanabilecek olumsuzluğun sprumlusu doğrudan hükümet, bakanlıklar, valilikler olacaktır.

Halk ya 99 yılındaki gibi çekilme sonrası Kürt sorunu unutulur mu? diye soru soruyor. Halkımızın kafasındaki soruları önemli buluyoruz. Silahların susması önemlidir. Ancak bu kendisi tek başına çözüm değildir. Yapılması gereken reformaları gündemleştirmek yasaları Meclis'in gündemine getirmek olacaktır. Meclis'te komisyon kuruldu bu önemlidir.

 MHP'NİN BAŞKANI MI CHP'NİN BAŞKANI MI KONUŞTU BİLEMEDİK

MHP ve CHP'nin komisyona katılmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. BDP olarak resmi olarak 1 üye verdik bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Komisyonla ilgili CHP'nin tutumu anlaşılır değildir. Yeri geldiğinde kendileri de benzer öneriler sunuyorlar ama iş icraata geldiğinde bunları unutuyorlar. CHP'nin tutumu CHP'ye oy verenler tarafından sorulmalıdır.

Açıkça CHP'ye oy veren kitlelerde halkta memnuniyetsizlik var. Biz CHP'nin bu halini kabul etmiyoruz diyorlar. Antalya'da CHP Başkanı'nın yaptığı konuşmayı herkes hayretler içinde izledi.

MHP'nin başkanı mı CHP'nin başkanı mı konuşuyor dediler. Bunu sivil toplum toplantılarındaki insanlar söyledi. Kılıçdaroğlu MHP ağzıyla bir konuşma yaptı. Bu ülkede milliyetçiliği kışkırtırsanız MHP'ye çalışmış olursunuz dedik.

KILIÇDAROĞLU MHP'NİN SİZE İHTİYACI YOK

Bugün çözüm süreci tartışılırken bunun ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu MHP'nin size ihtiyacı yok.

Sende söylemlerimle tutumunla bu ülkede ayrımcılığı körükleyen üslubu kullanırsan zarar eden CHP olur.

Bu konudaki yaklaşımlarını gözden geçirmeli dillerine dikkat etmeleri gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu sabah akşam ağzından terör kelimesini bırakmıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.