Kılıçdaroğlu, Meclis Resepsiyonuna Katıldı

Kılıçdaroğlu, Meclis Resepsiyonuna Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması sebebiyler verdiği resepsiyona katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması sebebiyler verdiği resepsiyona katıldı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasıyla ilgili ''Bugün söyledim. Neyse konuşmayayım. Duygusal bir konuşmaydı sonunda.'' dedi.

Cumhurbaşkanının konuşmasının sonunda 'hizmete devam edeceğim' sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''İki türlü de yorumlanabilir. Cumhurbaşkanı olarak millete hizmete devam etmeyecek mi, edecek.'' değerlendirmesinde bulundu.

Resepsiyonlara katılıp katılmaması konusunda ise Kılıçdaroğlu, ''Yok katıldım, bu ikinci mi üçüncü mü oluyor. Katılmıştım daha önce. Ama nedense hiç katılmadığımız yönünde bir algı var. Bunu değiştirmemiz lazım.'' dedi.

''Beklenmiyordunuz'' denmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Erken ayrılsaydım Meclis'ten belki gelmeyebilirdim ama buradaydım. Biraz yoğundum. Şimdi de resepsiyondan ayrılacağım.'' karşılığını verdi. Mehmet Haberal'ın yemini konusunda Kılıçdaroğlu, ''Ziyaretçi kabulü olmadığı için yemin etmedi, yarın edecek. Yemin törenine ben de katılacağım. Herhangi bir şey yapmayacağız. Kürsüye çıkıp yemin edecek, biz de alkışlayacağız.' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün TBMM Genel Kurulu'nda katılmasına ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, ''Eşinin konuşmasını izlemiştir. Belki kürsüde nasıl görünüyor Sayın Cumhurbaşkanı merak etmiştir.'' karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.