Kılıçdaroğlu: Kriz Yok, Demokratik Yollarla Bir Yarış Yapılacak

Kılıçdaroğlu: Kriz Yok, Demokratik Yollarla Bir Yarış Yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partide bir krizin olmadığını, demokratik yollarla bir genel başkanlık yarışı yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kurultayımızı toplayacağız, orada kim galip gelirse elimizi kaldıracağız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partide bir krizin olmadığını, demokratik yollarla bir genel başkanlık yarışı yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kurultayımızı toplayacağız, orada kim galip gelirse elimizi kaldıracağız ve 'şu galip geldi' diye yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Şengal Dağı'nda meydana gelen helikopter kazasında yaralanan ve İstanbul'da tedavi gören Ezidi Milletvekili Viyan Dahil’i hastanede ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na ziyaretleri sırasında CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın eşlik etti.

Dahil'e geçmiş olsun dileklerini iletiğini, tedaviyi gerçekleştiren ekipten aldığı bilgilere göre kısa süre içinde hastaneden taburcu olacağı bilgisini aldığını anlatan Kılıçdaroğlu, Dahil'e Ezidilerin Şengal'de yaşadıkları katliamı dünyaya duyurduğu için teşekkür ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin CHP'deki kurultay çağrıları ve takip eden sürece ilişkin sorular da soruldu. Konu hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Hukuk içinde birisi genel başkan adayı olabilir, bunu doğal karşılamamız gerekir. İmza toplayabilirler, görüş beyan edebilirler. Demokrasilerde bunları olağan kabul etmek lazım. Bizi AKP'den ve diğer partilerden ayıran temel fark budur. Biz demokrasiye inanıyoruz. Genel başkan adayları çıkabilir, demokratik yollarla yarışacağız. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak bunu bizim doğal karşılamamız gerekiyor. Sanki AKP'de olmadı, bizde oldu diye sanki bizde bir kriz var. Kriz yok, normal demokratik yollarla bir yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız, orada kim galip gelirse elimizi kaldıracağız ve şu galip geldi diye yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedefimiz 2015 seçimlerinde daha başarılı bir performans çıkarmak." şeklinde konuştu.

Kurultay zamanına ilişkin soruyu da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Salon bulmak, hazırlıklar yapmak gerekiyor. Arkadaşlar çalışıyorlar. Pazar günü netleşecek bu. Aynı gün ya da sonraki gün açıklayacağız. Biz yeniliğe açık olan bir partiyiz. Çok sayıda yeni milletvekilimiz, yeni gençler, yeni kadınlar partiye katıldılar. Bu ağırlığı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.