Kılıçdaroğlu: Hükümet ağlama yeri değil

Kılıçdaroğlu: Hükümet ağlama yeri değil

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın çocuk kaçırdığına yönelik soruya, "Hükümet ağlama yeri değildir." yanıtını verdi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda, partisinin İzmir'deki belediye başkanları ve milletvekilleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

PKK'NIN ÇOCUKLARI KAÇIRMASI

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin terör örgütünün çocuk kaçırdığı iddiasına yönelik sorusuna, "Hükümet ağlama yeri değildir. Başbakan da muhalefet partisi lideri değildir. Nasıl bir başbakan ki yasa dışı bir örgütten yardım istiyor. Allah aşkına bu ülkeyi kim yönetiyor" yanıtını verdi

A,B,C GEÇİNİZ BUNLARI

Küçüçük çocukların kaçırıldığını, CHP olarak Diyarbakır'da kurulan çadıra gidip ailelere destek verdiklerini Mazlumder'e giden ailelere de CHP milletvekilerinin destek verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"18 yaşını doldurmayan çocukların özgür iradesi yoktur. Bu hukukun temel kuralıdır. Küçük çocukların kaçırılması suçtur. Efendim neymiş, B planı varmış da C planı varmış da geçiniz bunları. Eğer siz bir yasa dışı örgütün yardımına muhtaç hale gelmiş ve bunu dillendiriyorsanız o başbakanlık koltuğunda oturamazsınız."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, son grup toplantısı konuşmasında PKK tarafından kaçırılan çocukların ailelerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eylemi tebrik etti. HDP'ye çocukları geri getirmeleri çağrısı yapan Erdoğan, "Adresini biliyorsunuz. Siz gidip getirmezseniz bizim de B planımız, C planımız var." dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.