Kılıçdaroğlu dayanamayan Yorgo'ya gidiyor

Kılıçdaroğlu dayanamayan Yorgo'ya gidiyor

'Dayan Yorgo CHP geliyor' sözleri tartışılan Kılıçdaroğlu seçimi kazanamadı, ama yemin krizinin göbeğinden, ekonomik kriz ve sosyal patlamanın adresi olan Yunanistan'a gidiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin sebep olduğu yemin krizini bir kenara bırakarak, ekonomik krizi ve sosyal patlamın merkezi olan Yunanistan'a gidiyor.

Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katılmak için Atina'ya gidecek olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu sürede bazı ikili temaslarda bulunacak. PASOK'un resepsiyona da katılacak olan Kılıçdaroğlu, Batı Trakya Türkleriyle de biraraya gelecek.

Borçları nedeniyle iflasın eşiğine gelen ve AB ile IMF'nın kemer sıkma politikasını dün kabul eden Yunanistan'a gidecek olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden önce yaptığı bir çıkışı akıllara geldi. CHP Lideri, verdiği bir röportajda "Dayan Yorgo, biz iktidara geliyoruz" demiş, bu sözü Türkiye ve Yunanistan'da mizah konusu olmuştu.

Seçim sürecinde Hürriyet'e “Gerekirse biz projelerimizle Papandreu’nun bu mücadelesine destek de verebiliriz. Dayansınlar Türkiye’de biz iktidara geliyoruz” diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini Başbakan Erdoğan hemen her mitingde gündeme getirirken Yunanistan'ın gazeteleri de "Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu iktidara geliyor" manşetlerini atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.