Kılıç, Tff'nin Yıdırım'a Cevabı İçin: İlkesel Olarak Ortaya Konmuş Bir Duruş

Kılıç, Tff'nin Yıdırım'a Cevabı İçin: İlkesel Olarak Ortaya Konmuş Bir Duruş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sözlerine TFF’nin cevabını değerlendirdi. Bakan Kılıç, "Ben yapılan çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde ilkesel olarak ortaya konmuş olan...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sözlerine TFF’nin cevabını değerlendirdi. Bakan Kılıç, "Ben yapılan çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde ilkesel olarak ortaya konmuş olan bir duruş olduğu düşüncesindeyim. Herkesin aynı noktada bu ilkenin içerisinde, bu duruşun içerisinde yer aldığı düşüncesindeyim." dedi.

Bakan Kılıç, Kulüpler Birliği’ni ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini makamında kabul etti. Toplantıya TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve diğer kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı. Fenerbahçe kulübünü Mithat Yenigün temsil ederken Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu toplantıya katılmadı.

Toplantı bitiminde konuşan Bakan Kılıç, Futbolla ilgili olarak güncel konularda, yapısal konularda, mali konularda tecrübeleri değerlendirme fırsatları olduğunu belirterek, "Yönetici ve başkan olan arkadaşlarımız fikirlerini dile getirdiler, biz kendilerine bizim açımızdan gördüğümüz konuları paylaşma fırsatımız oldu." dedi.

Elektronik bilet konusunun konuşulduğunu belirten Bakan Kılıç, "Buradaki bazı yapılması gereken bazı küçük aksaklıklar olduğu konusunda bazı fikirler oldu. Konuyu üstlenmiş olan açık ihale ile elektronik biletin uygulamasını kabul etmiş olan özel kuruluşun da bu konudaki sorumluluklarını hızlı bir şekilde yerine getirilmesi noktasındaki çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. En son verilen rakamda 500 bini geçtiği bilgisi geldi." ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETİN AMASI PARDONU OLMAZ"

Bakan Kılıç şöyle devam etti: "Bizim Türk futbolumuzun dünyadaki futbol camiası içerisindeki anılması gereken konular başarılarıdır. Bizim daha önceki yıllarda elde etmiş olduğumuz başarılardır. Bu başarılara yenilerini katarak hepimizin gurur duyabileceği, hepimizin onurlanacağı ay yıldızlı formanın ve ülkemizin isminin ön planda başarılarla anılacağı bir noktaya taşımamız gerektiği konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Şiddet olaylarının, olumsuz olayların, sportmenlik dışı davranışların ‘pardon’u, ‘ama’sı olmamalıdır. Bunu hepimiz açık yüreklilikle söylemeliyiz. Her insan gibi futbolun içinde olan kişiler de sahada olsun hata yapabilirler, bu mümkündür. Hayatın her alanında hata yapılabilir ama burada önemli olan konunun hatalardan dolayı farklı noktalara taşınıp da bir şiddet unsurunun içerilmemesi gerektiğidir."

"İLKESEL OLARAK ORTAYA KONMUŞ BİR DURUŞ"

Bakan Kılıç, Kulüpler Birliği Yasasıyla ilgili olarak yapılan çalışma içerisinde yola çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyerek şunları ifade etti:

"Şu anda belli bir olgunluğa gelmiş olan bir taslağımız var. Bu taslağımızın üzerinde de birçok kulübümüzün katıldığı noktaların, katılmadığı noktalardan fazla olduğunu biliyoruz. Ortak olunan noktaların ayrı olan noktalardan fazla olmasını başarmış olmamız durumunda konuyu nihayete erdirmek için de çok ciddi manada bir hızlı bir iletişim olabileceği noktasında düşüncem var. Tam olarak şu anda bir zaman vermem mümkün değil. Kısa bir zamanda olacağı noktasında benim ümidim var."

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘gerekirse hakem odası basarım’ sözüne Türkiye Futbol Federasyon’un cevabını değerlendiren Bakan Kılıç, "Ben yapılan çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde ilkesel olarak ortaya konmuş olan bir duruş olduğu düşüncesindeyim. Herkesin aynı noktada bu ilkenin içerisinde, bu duruşun içerisinde yer aldığı düşüncesindeyim. Buradaki toplantıda da bunu gördüm. Onun için buradaki birlikteliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ve önem verdiğimizi dile getirdim. Ben konunun ilkesel olarak ele alındığını ve bir ilke ortaya konduğunu düşünüyorum ve bundan dolayı da bütün kulüplerimizi bu ilkelere açıkça ortaya koymaktan dolayı da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"ÜMİT EDİYORUM Kİ KAZAKİSTAN MAÇIYLA ÇIKIŞ YAKALARIZ"

Bakan Kılıç, milli takımın son dönemdeki performansıyla ilgili ortaya koyduğu performansın hiç kimseyi mutlu etmediğini ifade ederek, "Hepimizin gönlünden çok daha büyük başarıların elde edilme talebi var. İnanıyorum ki hem teknik kadromuzun hem futbolcularımızın bu yönde isteği var. Ümit ediyorum ki Kazakistan maçında bir çıkış yakalarız. Bu noktadaki olumlu havaya hep beraber yürürüz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4-0 biten Brezilya maçından sonra Fatih Terim ile ilgili olarak ‘çıkıp kendi mi oynasın’ sözünü değerlendiren Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanımız ülkemizin seçilmiş cumhurbaşkanıdır. Kendisi bir konudaki beyanının üzerine bizim o konuda başka bir beyan bulunmamız hem siyasi terbiyemiz açısından hem de cumhurbaşkanlığıyla ilgili olarak doğru olmaz." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç'a plaket ve hediye verildi ve toplu fotoğraf çekildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.