Kılca, tüm okulları ziyaret etti

Kılca, tüm okulları ziyaret etti

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte gerçekleştirdiği okul ziyaretlerini sürdürürken ilçe merkezindeki ziyaretleri tamamladı. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, okul ziyaretleri kapsamında Hacı Yusuf Mescit Ahmet Haşhaş İlkokulu, Kurtuluş Ortaokulu, Kuvayı Milliye İlkokulu, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Hacıveyiszade Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu, Karatay Halk Eğitim Merkezi, Yavuz Selim İlkokulu, Karatay Hürriyet Ortaokulu, Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi, Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret etti.  

Ziyaretlerde Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik, Mustafa Yaylacı ve Osman Ciğer ile Karatay Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Fehmi Adam, Başkan Hasan Kılca’ya eşlik etti. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikleri günden itibaren okul ziyaretlerini sürdürdüklerini ifade ederek bu ziyaretlerin hem kendileri hem de eğitim camiası için verimli geçtiğinin altını çizdi. 

DESTEK SÜRECEK

Hasan Kılca şunları söyledi: “Göreve ilk geldiğimizde ilk temel atmamız okul inşaatlarıyla oldu. 6 tane eğitim tesisini tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Yine bahçesi müsait olan tüm okullarımızın bahçesine halı saha yapma sözü vermiştik onu da büyük aşamada tamamlamak üzereyiz. Kapalı spor salonları, bahçe düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri, okulların ihtiyaçları noktasına fiziki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1’inci sınıfa başlayan tüm çocuklarımıza çanta ve kırtasiye desteği, kitap desteklerimiz oluyor. Okullarımızın tamamında TÜBİTAK’ın Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurduk. 4’ncü sınıfta okuyan çocuklarımıza bu yıl 4 tane otobüs aldık. Öğrencilerimizi bu otobüslerimizle Trafik Eğitim Parkı’na götürüyoruz. Ortaokul ve lise öğrencilerimize Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ile Meraklı Minik dergilerini ücretsiz gönderiyoruz. Sportif yarışmalar, kamplar ve yaz kursları gibi faaliyetlerimiz var. Üniversiteye başlayan gençlerimize eğitim desteklerimiz sürüyor. Ortaokullarımızın tamamına Robotik Kodlama Sınıfları açıyoruz. İlkokullarımıza akıl ve zeka oyunlarıyla ilgili desteklerimiz var. Okul ziyaretlerimize merkeze uzak mahallerimizle devam edeceğiz. Amacımız tüm öğrencilerimiz ile öğretmenlerimize ulaşabilmek ve onların yanında olmaya gayret etmek.”

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da Karatay Belediyesi’nin eğitime verdiği desteği gönülden hissettiklerini söyledi.  

HABER MERKEZİ



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.