Kick-boksçu Baştürk, Avrupa yolunda

Kick-boksçu Baştürk, Avrupa yolunda

İkinci Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen başarılı milli Sporcu Zeliha Doğrugüneş Baştürk, Büyükler Bay Bayan Avrupa Kick Boks Şampiyonası için Konya’dan uğurlandı.

Şampiyona öncesinde Konya İl Özel İdarespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret eden başarılı boksçu Baştürk, şampiyonada hedefinin altın madalyayı alarak ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etmek olduğunu söyledi. Başarılarıyla gurur duydukları milli sporcu Baştürk’ün Avrupa Şampiyonası’nda birincilik alacağına inandıklarını ifade eden Eşgin ise daha önce Avrupa şampiyonu olan Baştürk’ün bu başarısını sürdüreceğine inandığını bildirdi.
Hedeflerinin amatör spor branşlarında birçok uluslararası başarı getirecek sporcuları yetiştirmek olacağını dile getiren Eşgin, Baştürk’e Avrupa şampiyonasında başarılar diledi.
Konya İl Özel İdarespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin ve Kulüp Genel Sekreteri Ekrem Küçük’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Baştürk, daha önce kulübüne dünya üçüncülüğü, dünya ikinciliği, Avrupa üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonluğu kazandırdığını, şimdi bunlara ikinci Avrupa şampiyonluğunu da eklemeyi hedeflediğini bildirdi. Light Contact Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun düzenlediği Büyükler Bay Bayan Avrupa Kick Boks Şampiyonasının 17 Ekim Pazar günü Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de başladığını anlatan Baştürk, şampiyonada 40 ülkenin yarışacağını bildirdi.
Baştürk, ziyaretin ardından şampiyonaya katılmak üzere gideceği Azerbaycan’a, Konya İl Özel İdarespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin ve ailesi tarafından uğurlandı. Şampiyonaya Konya İl Özel İdarespor Kick Boks Takımı’ndan 70 kiloda katılan Zeliha Doğrugüneş Baştürk’ün Türk Milli Takımındaki iki bayan sporcudan biri olduğu bildirildi. Baştürk, daha önce Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen ve 36 ülkenin katıldığı Avrupa Kick Boks Şampiyonasında bayanlar ağır sıklette altın madalya kazanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.