KHK'lara sınırlama geliyor

KHK'lara sınırlama geliyor

Darbe girişimi sonrasında ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yapılması uygulaması, ihtiyaçların büyük oranda karşılandığı gerekçesiyle sınırlandırılıyor

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, AK Parti kaynakları, bundan sonra ihraç ya da göreve iade gibi tedbir kararnameleri dışında yasal düzenleme getiren KHK çıkarmayacaklarını belirtti. Bakanlıkların KHK süreçlerinde görev alan 'kanunlar-kararlar bürokratları'na da sözlü olarak, “Yasama kararnamesi çıkarılmayacak, ihtiyaçlarınızı ‘tasarı taslağı’ olarak hazırlayın” talimatı verildi. Böylece kış lastiğinden maaş zamlarına kadar birçok alanda KHK yoluyla yasal düzenleme yapıldığı bir dönem geride süreç içinde geride kalmış olacak.

 

Meclis yetkilileri, sözlü olarak ilgililere bildirilen yeni KHK düzeniyle ilgili yazılı bir düzenleme ya da talimat olmadığı için, acil ihtiyaç durumunda bu yetkinin her zaman kullanılabileceğini ancak bugün için yasama kararnamelerine son vermek şeklinde siyasi irade geliştiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.