Kezban Şimşek: Kadınlar İnsandır 

Kezban Şimşek: Kadınlar İnsandır 

Siyasi Partilerin Konya’daki kadın kolları başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Kezban Şimşek 

Kadınlar İnsandır 

 

Ne kadar güzel ifade etmiş rahmetli Neşet Ertaş: Kadınlar insandır; biz insanoğlu… Çok sade; aslında çok derin bir söz. Tam bir irfan ehli yani arif sözü! Anlamamız gereken en önemli gerçek, kadınların insan olduğudur. Yaratılanların en şereflisi -kadınıyla erkeğiyle- insandır.

 

Kadın ve erkek anatomik anlamda farklı; fakat değer anlamında eşit varlıklardır. Kadının geri planda imiş gibi görünmesinin sebebi yaratılışı özelliğiyle toplumda yerine getirdiği kadınlık ve annelik görevidir. Yani kadına ve erkeğe yüklenen görevler farklı; fakat kadın ile erkeğin değeri Allah nazarında aynıdır.

 

Fahr-i Kâinât Efendimiz de erkek çocuklarının kız çocuklarına üstün tutulması anlayışını reddeder. Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, kızı Fâtıma -radıyallâhu anhâ-’nın evinde kaldığı bir gün, Hazret-i Hasan ve Hazret-i Hüseyin, kendisinden su istedi. Allah Rasûlü önce Hazret-i Hasan’a su verdi. Hazret-i Fâtıma, Peygamber Efendimiz’in Hazret-i Hasan’ı daha çok sevdiği kanaatine vardı. Efendimiz ise:

“–Hayır, ilk önce Hasan su istedi.” buyurdu. Sonra da:

“–İkram ve ihsanlarınızla çocuklarınıza eşit muâmelede bulunun. Eğer ben birini üstün tutacak olsaydım, kızları üstün tutardım.” diye ekledi.

 

Günümüz toplumunda kadın âdeta görsel bir malzeme… Bir ayakkabı, bir çanta, bir giysi, bir araba markasının yanında reklam görseli kadın… Oysaki kadın bu şekilde bir istismar unsuru olmamalıdır.

 

Kadın olarak değerimizin bilinmesini istiyorsak her şeyden önce Rabbimizin, dinimizin, Peygamberimizin bize verdiği; aslında taşıdığımız değeri ve hakları öğrenmeliyiz. Doğduğumuz anda anne babamızdan ‘güzel bir ad’ bekleme hakkımızdan, evlenme ile ilgili haklarımıza, miras hakkımızdan ilim öğrenme hakkımıza kadar A’dan Z’ye her konuda hakkımızı Rabbimizce bize sunulduğu şekilde öğrenmeliyiz. 

 

Kadın; evlat olarak anne babasının, anne olarak da kendi evladının, yeri geldiğinde âdeta hizmetkârı olur; fakat kadın toplumda hiç kimsenin kulu kölesi değildir. Bilgili, gelişmiş toplumlarda kadın hakları tartışılmaz; bilakis teslim edilmiştir zaten. Cahil toplumlarda ise kadın uşaktır, hizmetkârdır, köledir. Hor görülür, aşağılanır, dışlanır, hatta öldürülür.

 

Bir toplumun kadına bakışı ve yaklaşımı aslında o toplumun insanlık ve medeniyet seviyesini gösterir. Kadına en güzel bakışı ve yaklaşımı Türk tarihinde ve İslam toplumunda görmek mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum