Kesob Başkanı Ahmet Övüç:

Kesob Başkanı Ahmet Övüç:

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış ol...

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı’nı, bu dönemde yazmıştır" dedi.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 95. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesinde bulunduğu açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimiz, Milli Mücadele döneminde bu destanlara bir yenisini eklemiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı’nı, bu dönemde yazmıştır. Milli Şairimiz Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklâl Marşı; milli mücadele ruhunu, Milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde yansıtmaktadır.

Vatanı ve Milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklâl Marşı, bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Bu vesileyle Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u Anma Gününde; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 95. yıl dönümünü kutlayarak, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.