Kesk’e Bağlı Eğitim Sen'de Bugün İş Bıraktı

Kesk’e Bağlı Eğitim Sen'de Bugün İş Bıraktı

Türk Eğitim Sen gibi KESK’e bağlı Eğitim Sen üyeleri de bugün iş bırakma eylemi yaptı. Sivas’ta Kent Meydanı'na çadır kuran Eğitim-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Milli Eğitim'deki uygulamalara tepki gösterdi. Eğitim-Sen...

Türk Eğitim Sen gibi KESK’e bağlı Eğitim Sen üyeleri de bugün iş bırakma eylemi yaptı. Sivas’ta Kent Meydanı'na çadır kuran Eğitim-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Milli Eğitim'deki uygulamalara tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, “Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyasalaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını artırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine tek edilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi anadilde eğitim talepleri yok sayılmış, anadilinde eğitim almak isteyen çocuklar ve aileleri yine karşılarında devletin güvenlik güçlerini bulmuşlardır. Okullarda siyasi iktidar çizgisinde olmayan tek bir yöneticinin bile görev almaması için düğmeye basılmış ve bütün okullarda tarihin en kapsamlı sendikal-siyasal kadrolaşma ve tasfiye operasyonu gerçekleştirmiştir. Eğitimde bir yandan yoğun bir siyasal kadrolaşma yaşanırken, son çıkan torba yasa ile öğretmenlere sürgün anlamına gelen zorunlu rotasyon uygulaması yasal hale getirilmiştir. Türkiye çağında yüzbinlerce öğretmen kendi istekleri dışında zorla rotasyona tabi tutulacak, tarihin en büyük ve en kitlesel sürgünü hayata geçirilecektir. Zorunlu rotasyon dayatmasıyla birlikte aday öğretmenlere sözlü sınav getirilmesi iş güvencemizin aday öğretmenlik sürecinden başlayarak adım adım kaldırılmak istendiğini göstermektedir." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.