Kerkük’te Terörden Kaçan Türkmen Çocuklar Sünnet Edildi

Kerkük’te Terörden Kaçan Türkmen Çocuklar Sünnet Edildi

Irak Türkmen Cephesi (ITC), IŞİD teröründen kaçarak Kerkük’e gelen Türkmen sığınmacılarının çocuklarını sünnet ettirdi. Hayırsever Türkmenler, ITC aracılığıyla Kerkük’ün Yahyava köyünde Telaferli Türkmen aileler için kurulan...

Irak Türkmen Cephesi (ITC), IŞİD teröründen kaçarak Kerkük’e gelen Türkmen sığınmacılarının çocuklarını sünnet ettirdi.

Hayırsever Türkmenler, ITC aracılığıyla Kerkük’ün Yahyava köyünde Telaferli Türkmen aileler için kurulan kampta yaşayan 11 sığınmacı çocuğu sünnet ettirdi.

Yaklaşık 210 kişinin kaldığı kampta düzenlenen sünnet töreninde duygulu anlar yaşandı. Evlerinden uzak Türkmen aileler, çocuklarının sünnet törenini sevinç gözyaşlarıyla izledi.

Mağdur olan aileler için böyle bir organizasyon düşündüklerini belirten ITC sözcüsü Ali Mehdi, bu tür yardımların devam edeceğini söyledi. Temennilerin bu tür organizasyonların kendi evlerinde gerçekleşmesi olduğunu belirten Mehdi, katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Sünnet törenine çok sevindiklerini belirten kamp sakinleri, yardımda bulunan hayırsever Türkmenlere ve ITC yetkililere teşekkür ettiler.

IŞİD teröründen kaçan yaklaşık 1,5 milyon mülteci, Irak’ın kuzeyinde oluşturulan 40 civarında kampta yaşam mücadelesi veriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.