Kerküklü Hayırseverlerden Sığınmacılara Sağlık Yardımı

Kerküklü Hayırseverlerden Sığınmacılara Sağlık Yardımı

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde hayırseverlerin oluşturduğu Dara Sivil Toplum örgütü, IŞİD teröründen kaçan Irak'lı sığınmacılara sağlık yardımında bulundu.Kerkük’te bir gurup yardım gönüllüsü, kış aylarının başlamasıyla...

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde hayırseverlerin oluşturduğu Dara Sivil Toplum örgütü, IŞİD teröründen kaçan Irak'lı sığınmacılara sağlık yardımında bulundu.

Kerkük’te bir gurup yardım gönüllüsü, kış aylarının başlamasıyla terörden kaçan sığınmacılarda baş gösteren hastalıklara karşı maaşlarını bağışlayarak yardım kampanyası düzenledi.

Sığınmacıların maddi durumunun yetersiz olduğunu kaydeden Dari Örgütü temsilcisi Ömer Hilali, sivil toplum örgütlerinden ve sağlık kuruluşlarından kendilerine ilaç konusunda destek vermelerini istedi. Irak Sağlık Bakanlığının da bu probleme bir çözüm bulması gerektiğini vurgulayan Halili, düzenlenen kampanyayı gönüllülerin maaşlarını bağışlayarak düzenlediklerini belirtti.

Gönüllü Doktor Rukiye Felah, muayeneler sırasında iltihap, boğaz enfeksiyonu ve tansiyon şikâyetlerinin ağırlıkta olduğunu söyledi. Sığınmacıların evlerini terk etmelerinden dolayı psikolojik problemler yaşadığına dikkat çeken Felah, yaşadıkları tramvayı destekle atlatmalarında büyük yarar gördüğünü belirtti.

Hamed Serhan isimli göçmen ise, yardımı düzenleyenlere teşekkür ederek, ancak kronik durumda olan hastalara da yetkililerin çözüm bulmasını istediklerini söyledi.

Kuzey Irak'ta 40 civarında kamp ve yaklaşık 1,5 milyon mülteci bulunuyor. Bağdat'ın Kürt Yönetimine uyguladığı bütçe ambargosu sebebi ile Kürdistan Yönetimi mülteciler için yeterince kaynak ayıramıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.