Kepez Devlet Hastanesi’nde Şebeke Doğalgazı Çalışmaları

Kepez Devlet Hastanesi’nde Şebeke Doğalgazı Çalışmaları
Antalya’nın Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi’nde inşa edilen Kepez Devlet Hastanesi’ne şebeke doğalgazının getirilebilmesi için çalışmalarda sona gelindi.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOK...

Antalya’nın Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi’nde inşa edilen Kepez Devlet Hastanesi’ne şebeke doğalgazının getirilebilmesi için çalışmalarda sona gelindi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Sütçüler Mahallesi’nde inşa edilen 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’ne şebeke doğalgazının getirilebilmesi için Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreterliği’nce yürütülen çalışmalarda sona gelindi. 2016 yılı Şubat ayında ENERYA Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. ile yapılan sözleşme çerçevesinde Kepez Devlet Hastanesi için yaklaşık 5 bin 500 metrelik doğalgaz hattının çekilmesine hızla devam ediliyor. Bin 900 metresi tamamlanan hat yapım çalışmalarını ENERYA Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Mürsel Parlak ile birlikte inceleyen Antalya KHB Genel Sekreteri Necat Yılmaz, hat çalışmalarının Mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Yılmaz, 2016 yılı Ocak ayı içerisinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Manavgat, Gazipaşa, Kaş, Kumluca ve Kemer Devlet Hastanelerinde sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) Nisan Ayı içerisinde Serik ve Atatürk Devlet Hastanelerinde şebeke doğalgazının kullanılmaya başlandığını söyledi. Mayıs ayı içerisinde de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şebeke doğalgazının kullanılmaya başlanacağını kaydeden Yılmaz, bu çalışmalar ile hem çevreye verilen zararın azaltılacağını, hem de yıllık yaklaşık 750 bin TL’lik tasarruf yapılacağını belirtti.

AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, “yakında hizmete girecek olan 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’ne şebeke doğalgazının gelmesiyle birlikte hastanede bulunan trijenerasyon sistemi (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjilerinin eş zamanlı olarak üretilmesi) devreye girecek olup, hastanenin elektrik ihtiyacının bir kısmı bu sistemden karşılanacak. Bu sistemle elektrik üretilirken aynı zamanda kış aylarında hastanenin ısıtma, yaz aylarında da soğutma ihtiyacının bir kısmı karşılanacağından yıllık yaklaşık 500 bin TL’lik tasarruf yapılması hedeflenmektedir” dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bütçesinden karşılanacak olan bu çalışmanın maliyetinin ise yaklaşık 2 milyon 250 bin TL civarında olduğu belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.