Kent Konseylerinden Güç Birliği

Kent Konseylerinden Güç Birliği

Silifke Kent Konseyi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ortak bir toplantı düzenleyerek sorunları masaya yatırdı. Toplantı öncesinde Büyükşehir Kent Konseyi heyeti ev sahibi Silifke Kent Konseyi yetkilileriyle Göksu Deltası ve Kuş...

Silifke Kent Konseyi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ortak bir toplantı düzenleyerek sorunları masaya yatırdı. Toplantı öncesinde Büyükşehir Kent Konseyi heyeti ev sahibi Silifke Kent Konseyi yetkilileriyle Göksu Deltası ve Kuş Cenneti’nde incelemelerde bulundu.

Bölge ile ilgili bir belgesel de hazırlayan gazeteci Mehmet Miras’ın görüntüleri ve açıklamalarıyla heyet bilgilendirildi. Dünyanın çok önemli bir koruma bölgesi olan delta ile ilgili neler yapılabileceğinin bilimsel bir çalıştayda ele alınması kararlaştırıldı. Yapılan keşif gezisinin ardından Mersin Kent Konseyi üyelerine Silifke Göksu Otel’de ağırlayan Silifke Kent Konseyi üyeleri burada bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Vekili Ömer Savar açılış konuşması yaptı. Savar, konuşmasında, sivil toplum örgütleriyle çalışmayı, onların fikir ve projelerine duyarsız kalmama anlayışını benimsediklerini söyledi.

Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Yürütme kurulunun, meclislerin ve çalışma gruplarının bu güne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Karaduman, "Biz kentimizin ve bölgemizin tarım, turizm, tarih, kültür, ticaret, ulaşım, lojistik ve temiz enerji üssü olarak anılmasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için Büyükşehir Kent Konseyi ile her türlü iş ve güç birliğini yapmaya hazırız. Kentimizi torunlarımıza sağlıklı, bozulmamış doğal haliyle bırakmak istiyoruz. Bu anlayışın halkımızın da gündemi olması için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, görevi devraldıktan bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgedeki bütün Kent Konseyleriyle benzer çalışmalar yaparak iş ve güç birliği yapacaklarının müjdesini vererek şunları söyledi: "Nükleer santral ve termik santraller konusunda aynı kaygıları taşıyoruz. Bu konuda ciddi bir direniş ve mücadele sergilenmez ise Mersin’imizin bütünüyle turizm, tarım, lojistik, ulaşım, tarih, kültür kenti olması hayalimiz yok olacaktır. Göksu Deltasını bizzat gördük diğer tarihi ve doğal güzelliklerinizi biliyoruz. Ne yapıp edip bu zenginliğimizin insanlığın beğenisine sunulmasını gerçekleştirmeliyiz."

Yapılan görüşmelerde 'Göksu Deltasını Kurtarmak' konulu bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca "Evcil Hayvan Kurultayı" düzenleneceğinin de altı çizildi. Bunun yanı sıra Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, uluslararası pek çok etkinliği Silifke’de düzenlediklerini, bundan sonra yapılacak etkinlikleri de bu bölgeye yoğunlaştırarak Silifke’nin tanıtımına katkıda bulunmaya devam edeceklerinin müjdesini verdi.

Irmak düzenlemesinden, yat üretimine, Antalya-Mersin Hızlı Tren projesinden, yenilenebilir enerjiye, tarım potansiyelimizden kültür zenginliğine pek çok konuda görüş alışverişinde bulunulan toplantı sonrasında ilçede Göksu Deltasına gezi düzenlenip, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ziyaret edildi.

Ziyarette Silifke’nin ve bölgemizin öncelikli sorunları, nükleer ve termik santraller konusu gündeme geldi. Kurum ve kuruluşlar olarak ya da sivil inisiyatif olarak neler yapılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu tüm bölgenin ilgi ve sorumluluk alanı içinde olduğuna dikkat çekerek yapılacak güç birliğinin önemine değindi. Başkan Turgut doğa, çevre ve sağlık konusunun mesleği gereği önemini her zaman bildiğini ve bu konularda hassasiyeti olduğunu vurgulayarak Kent Konseyleri ile çağdaşlaşma yolunda iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.