Kendi Elleriyle 84 Yıllık Klasik Arabayı Ayağa Kaldırdı

Kendi Elleriyle 84 Yıllık Klasik Arabayı Ayağa Kaldırdı

Bursa Oto Tamircileri Odası Başkanı Abdulkadir Kargılı, hurda haldeki 1930 model Ford A otomobili kendi imkanlarıyla tamir edip Ahilik Haftası kutlamalarında sergiledi.1930 model Ford A serisi ile kutlamalara renk katan Kargılı, bu araçların değerinin...

Bursa Oto Tamircileri Odası Başkanı Abdulkadir Kargılı, hurda haldeki 1930 model Ford A otomobili kendi imkanlarıyla tamir edip Ahilik Haftası kutlamalarında sergiledi.

1930 model Ford A serisi ile kutlamalara renk katan Kargılı, bu araçların değerinin olmadığını belirtti. Arabaları kendi elleriyle bu hale getirdiğini anlatan Kargılı, aslen turizmci olan araçların sahibinin ise sergilenmek üzere kendilerine bu gibi programlarda verdiğini söyledi.

Bir turizmciye ait olan arabayı yaklaşık 2 yılda ayağa kaldırdıklarını anlatan Başkan Kargılı, “Bunu biz Ankaralı bir kuyumcunun çocuklarından aldık. Bundan 5 taneydi, 5’ini birden aldık ve bunları senelerce topladık ve bu hale getirdik. Tabi bunlar o zamanda bu şekilde değildi. Bu aracın her parçası orijinal, orijinal olmayan parçaları ise el işçiliği ile elde yapılıyor. Bunların acentesi yok, parçaları el işçiliği ile yapılıyor, orijinali ile birebir.” dedi.

Bursa’da bu araçlardan yaklaşık 20 tane bulunduğunu anlatan Kargılı, “Sadece bu seriden Bursa’da 7 tane var. Bu 7 aracın bu hale gelmesi için ise 10 sene geçti. Bunların yenilenmesine başladığın zaman en aşağı bir buçuk seneden aşağı bitmiyor. Her şeyi elde oluyor, döşemesi, camı, çerçevesi, lastiği. Buna özenirsen, merak edersen böyle güzel olur. Rastgele yaptırırsan olmaz. Bu 1930 model, 29, 30 ve 31 modelleri var. Bunlar 3 model, Amerikan yapımı Ford A serisi. Çeşitli renklerde, dört kapı, tek kapı, dört kapı üstü kapalı, tek kapı üstü açık şeklinde olabiliyor.” şeklinde anlattı.

BU ARACIN DEĞERİ YOK

Bu aracın değerinin olmadığını bildiren Başkan Abdulkadir Kargılı, şunları söyledi: “Sevene 500 milyar, sevmeyene 100 milyar, yani bunu anlayan 300’e de alır, 500’e de alır. Ama bu işten anlamayan bunu 50 milyara da almaz. Bu benim için çok kıymetli, çünkü ben bununla 2 sene uğraştım, 2 sene emek verdim, onun için çok kıymetli bu araba. Para var ben böyle bir araba bulurum derseniz bulamazsınız.”

Bu arabaları hor kullanmamak gerektiğinin altını çizen Oto Tamircileri Odası Başkanı Abdulkadir Kargılı, “Bu araçları gücünden fazla hor kullanmamak gerekiyor. Bu aracı binip zevk için istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bunu her gün kullanmamak gerekiyor.” şeklinde gösterilmesi gereken ihtimamı vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.