Kemal Yurtnaç: Dinleme Cihazını Ticari Amaçlı Bir Çete Koydu

Kemal Yurtnaç: Dinleme Cihazını Ticari Amaçlı Bir Çete Koydu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı kurumunun Başkanı Kemal Yurtnaç, 8 ay önce odasında bir dinleme cihazı bulduklarını belirterek, dinleme cihazını koyanların iş yaptıkları bir firmanın elamanları olduğunu açıkladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı kurumunun Başkanı Kemal Yurtnaç, 8 ay önce odasında bir dinleme cihazı bulduklarını belirterek, dinleme cihazını koyanların iş yaptıkları bir firmanın elamanları olduğunu açıkladı.

Almanya’da yaşayan ve kızı Alman makamlarınca evlatlık verilen Fatma Karademir’i Başkanlık binasında kabul eden Kemal Yurtnaç, bu esnada gazetecilerin sorularını cevapladı. Dinleme cihazı koyan çeteyle alakalı olarak, “Biz burada kamu kaynağını kullanıyoruz. Kim burada kamu kaynağını kötüye kullanırsa biz ona dur deriz. Birlikte çalıştığımız bu firmadan alımlarımızı durdurduk. Daha sonra böyle bir çalışmanın içine girmişler.” dedi. Yurtnaç, dinleme olayları sonrasında tehdit edilip edilmediğinin sorulması üzerine de “Kimse bizi bu konuda tehdit etmedi. Tehdit ne için olur bir yaranız varsa hatanız varsa tehdit ederler. Bizim Allah’a şükür öyle bir durumuz yok. Şahsımızın ya da kurumumuzun yüzünü kızartacak hiçbir işin içinde olmayız.” şeklinde karşılık verdi.

Basında yer alan haberleri, 'çeşitli senaryolar' olarak niteleyen Yurtnaç, “Son günlerde bizim müştekisi olduğumuz, davacısı olduğumuz ve bizzat tarafımızdan bu odada bulunan bir dinleme cihazıyla ilgili çeşitli senaryolar yazıldı. Partiden çiçektir böcektir ajandır... Hepsi yalan arkadaşlar bunların. Bir haber yazılırken kurumun hedef kitlesindeki insanların duygu ve düşünceleri sarsılır mı, sarsılmaz mı, bunlar düşünülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kemal Yurtnaç dinleme cihazını nasıl bulduklarını da şöyle anlattı:

“Odada otururken bir yanık kokusundan şüphelendim. Teknik elemanları çağırdık tüm fişleri kontrol ederken bir ara kablo çıktı, bu esnada fark ettik. O gün gerekli yerlere bildirimler yapıldı ve o takibin sonunda bunlar çıktı. Belki bu sayede birçok kurumda yapılabilecek bu tür şeylerin önüne geçtik. 8 ay önce biz bu böceği bulduk ve polise haber verdik. Polis 8 ay kadar bu kişileri takibe aldı ve bu kişileri şimdi yargıya çıkardı. Ve tamamen ortaya çıktı ki; bunlar bir çıkar amaçlı kurulmuş bir menfaat birliği, çete pozisyonunda çalışmalar yapmış çeşitli bilgileri elde edip burada ticari faaliyetlerini devam ettirmek maksatlı bir şey onun haricindeki bizim şahıs olarak yada kurum olarak yüzümüzü kızartacak hiçbir faaliyet içinde olmayız.”

Söz konusu çetenin başka kurumlarda da dinleme cihazı koyup koymadığı yönündeki bir sorusu üzerine, Yurtnaç, “Bilmiyorum.” dedi. Başkan Yurtnaç, “Dün Emniyete normal, size anlattığım şeyleri oraya ifade verdik. Biz her yerde de ifade veririz gerçeklerin ortaya çıkması için gerekli şeyleri yaparız.” dedi. Sürecin 8 ay sürdüğünü belirten Kemal Yurtnaç, emniyetin şüphelileri teknik takibe alarak belli ağları ortaya çıkarma çabası sonucunda çetenin yakalandığına dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.