Keller: Gaziantep İle İşbirliğimizi İlerletmek Ve Korumak İstiyoruz

Keller: Gaziantep İle İşbirliğimizi İlerletmek Ve Korumak İstiyoruz

Hollanda Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Hollanda ve Gaziantep arasındaki işbirliğini ilerletmek ve korumak istediklerini söyledi.Hollanda’nın en büyük bayramı olan ‘Kral Günü’ Gaziantep’te düzenlenen resepsiyonla kutlanırken, bu çerçevede...

Hollanda Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Hollanda ve Gaziantep arasındaki işbirliğini ilerletmek ve korumak istediklerini söyledi.

Hollanda’nın en büyük bayramı olan ‘Kral Günü’ Gaziantep’te düzenlenen resepsiyonla kutlanırken, bu çerçevede Gaziantep’e gelen Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile görüştü. Büyükelçi Keller, Gaziantep’in gelişime açık bir kent olduğunu ifade ederek, Gaziantepli ve Hollandalı işadamlarının ortak yatırım ve işbirliğine zemin hazırlayacak her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Gaziantep’in çok gelişmiş ve sürekli ilerlemekte olan bir sanayiye sahip olduğunu vurgulayan Keller, “Geçtiğimiz dönemlerde Gaziantep’te fahri konsolosluk açtık, bu sene de Hollanda ve Gaziantep arasındaki işbirliğini ilerletmek ve korumak istiyoruz. İyi bir ticaretle iyi ilişkiler de doğacaktır. Ticari ilişkiler artınca diğer sosyal ve kültürel ilişkilerimiz de artacaktır. Çünkü çok alanda işbirliği yapacağımızı düşünüyorum. Sizleri Hollanda’ya, Hollanda’daki işadamlarını da Gaziantep’e bekliyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu konuk heyete, Gaziantep’in sanayi ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgi verdi.

Gaziantep’in 2013 yılında yaklaşık 6.5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatan Nakıboğlu, 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediklerine dikkati çekti. Sanayiciler olarak her zaman Gaziantep ve ülkemizin büyümesi için çalıştıklarını anlatan Başkan Nakıboğlu, “Gaziantep çok hızlı gelişen bir şehir. 2023 yılında 350 bin kişiye istihdam sağlamayı ve tüm ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Nakıboğlu, Hollanda ile ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirmek adına yapılacak her türlü çalışmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.