KDV kaldırılırsa elektrik ucuzlayacak

KDV kaldırılırsa elektrik ucuzlayacak

Vatandaşın tepkisinden dolayı geri adım atan iktidar, elektrik zammı için 4 değil, 1 seçenek üzerinde çalışıyor.

Vatandaşın elektrik zamlarına tepkisinden sonra geri adım atan İktidarın, yapacağı düzenleme bekleniyor. İktidarın yapacağı düzenlemeler birkaç seçenek altında kamuoyuyla paylaşılırken, ancak iktidarın gıdada olduğu gibi KDV’den başka bir seçeneği olmadığı öğrenildi. Millî Gazete’nin ulaştığı bilgile göre, iktidarın elektrik zammında sadece KDV oranında indirime gidebileceği, şu an yüzde 18 KDV’nin yüzde 8 ya da yüzde 1 yapılabileceği belirtiliyor. İktidar, KDV indirimiyle bir taraftan vatandaşın tepkisini azaltırken diğer taraftan ise enerji şirketlerini karşısına almamış olacak.

TEK SEÇENEK: KDV İNDİRİMİ

Vatandaşın tepkisi iktidara geri adım attırırken, iktidar zammı düşürecek seçenekler üzerinde çalışıyor. Kamuoyunda iktidarın masasında 4 alternatifin olduğu ifade edilirken ancak Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre masada tek seçenek var. Bu seçenek ise hem vatandaşın tepkisini azaltacak hem de enerji şirketlerini memnun edecek KDV indirimi! İktidar, gıdada olduğu gibi elektrikte de KDV indirimine giderek, bu süreci sıkıntısız atlatmayı planlıyor.

YÜZDE 18’DEN YÜZDE 8 İNDİRİLECEK

İktidar, zammın geri çekilmesinin enerji şirketlerinin de tepkisine neden olacağından en mantıklı seçeneğin KDV indirimi olduğunu düşünüyor. Bu nedenle normal şartlarda elektrikte yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 8 ya da yüzde 1’e indirilmesi masada. İktidarın büyük olasılıkla KDV’yi yüzde 8’e düşüreceği ise gelen bilgiler arasında. KDV indirimi üzerinde kafa yoran iktidarın diğer seçenekleri ise masadan kaldırdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum