Kazanın Simülasyonu Bile Korkutmaya Yetti

Kazanın Simülasyonu Bile Korkutmaya Yetti

Emniyet kemerinin önemini göstermek amacıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından getirtilen simülasyon aracında kaza anını yaşayan sürücü ve yolcular büyük korku yaşadı.Türkiye’de her yıl binlerce trafik kazası meydana geliyor. Yaşanan...

Emniyet kemerinin önemini göstermek amacıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından getirtilen simülasyon aracında kaza anını yaşayan sürücü ve yolcular büyük korku yaşadı.

Türkiye’de her yıl binlerce trafik kazası meydana geliyor. Yaşanan trafik kazalarında yüzlerce insan canını kaybederken binlercesi yaralanıyor. Can kaybının fazla olmasının en önemli sebeplerinden birisi de sürücülerin emniyet kemerini takmaması olarak gösteriliyor. Meydana gelen trafik kazalarında emniyet kemerinin takılmaması nedeniyle sürücü ve yolcular çarpma ve araçtan fırlamaları nedeniyle yaşamlarını yitiriyor. Hafif yaralı olarak atlatılabilecek kazalar basit bir uygulamanın ihmali sonucu ölümle sonuçlanıyor.

Edirne'de meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmeyi amaçlayan Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemini önemi anlatmak amacıyla bir simülasyon aracı getirtti. Selimiye Camii meydanına getirilen araca, isteyen vatandaşlar alınarak emniyet kemeri uygulamasının sağladığı hayati önem gösterildi.

Araca binen vatandaşlar, saatte yaklaşık 5 kilometrelik hızla takla atan bir araçta kaza anını yaşadı. Emniyet kemerinin nasıl hayat kurtardığını birebir yaşayan insanlar, çıkışta yaşadıkları korkuyu ve emniyet kemerinin sağladığı önemi anlattı. Simülasyon kazayı yaşayan öğrencilerden Çağla Ergün, "Çok korktum. Allah kimsenin başına vermesin. Emniyet kemeri gerekliymiş. Yoksa içeride tepetaklak olurduk. Herkes mutlaka emniyet kemerini taksın. Aksi halde ölebilir insan." dedi.

'ŞEHİR İÇİNDE KEMER TAKMIYORDUM ANCAK BUNDAN SONRA TAKACAĞIM'

Simülasyon aracını hizmete açan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan’la birlikte araca binerek temsili bir kaza anını yaşadı. Çıkışta gazetecilere duygularını açıklayan Vali, şimdiye kadar hep şehirler arası yollarda emniyet kemerini taktığını ifade ederek, bu andan sonra şehir içinde de takmaya başlayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kemerin takılı olmaması durumunda o pozisyonda aracın içinde durmanın mümkün olamayacağını dile getirerek "Demek ki emniyet kemeri çok gerekli. O nedenle takmak lazım. Hayat kurtarıyor. Büyük küçük demeden şehir içi ve dışı demeden herkesin emniyet kemerini takması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ KAMERAMAN OLDU

Vali ve Belediye Başkanı’nın simülasyon aracındaki uygulama deneyiminin ardından emniyet müdürü basın mensuplarını da araca binmeye davet etti. İki gazeteci uygulama aracına bindi. Gazetecilerin kameralarını Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ aldı. Gazeteciler araçta temsili kaza anını yaşarken başkan ve emniyet müdürü olayı görüntüledi.

Programın ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ aynı araca bindi. Protokol, emniyet kemerini takarak bölgeden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.