Kazakistan’da Kurban Bayramı Coşkusu

Kazakistan’da Kurban Bayramı Coşkusu

Kazakistan'da Kurban Bayramı büyük coşku ve sevinçle kutlanıyor. Binlerce kişi bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Eski başkent Almatı’da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yollara düşen vatandaşlar camilere akın etti. Merkez...

Kazakistan'da Kurban Bayramı büyük coşku ve sevinçle kutlanıyor. Binlerce kişi bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Eski başkent Almatı’da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yollara düşen vatandaşlar camilere akın etti. Merkez Camii’ne sığmayan binlerce Müslüman, cami avlusunda namaz kılmak zorunda kaldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren camileri dolduran Kazakistanlılar, namazların kılınmasının ardından birbirleri ile cami avlusunda bayramlaştı. Ülkenin en büyük şehri olan Almatı'da camilerin yetersiz kalması üzerine binlerce kişi yağan sağanağa rağmen dışarıda namazlarını eda etti.

Irk, millet, dil ve renk ayrımı yapmadan omuz omuza veren Müslümanlar, bayram namazından sonra cami avlusunda birbirleri ile kucaklaştı. Açık alanları namaz kılmak için mesken tutan Müslümanlar, namazın akabinde getirilen teşrik tekbirlerine eşlik ederek okunan Kur-an’ı Kerim’i dinledi. Ellerini açıp ülke ve millet saadeti ve huzuru için dua eden Müslümanlar aynı zamanda insanlığın ve Müslümanların selameti için Allah'a dua etti.

Namazda vaaz eden cami imamı, halkı birlik ve beraberliğe davet etti. İmam, Kurban Bayramı ve kurban ibadetinin önemine değinerek tüm Müslümanların bayramını kutladı. Konuşmasında Hz. İbrahim Peygamberin kıssasını anlatan imam, Allah'ın emirlerini yerine getirirken kayıtsız şartsız teslimiyet ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.