Kazakistan Eski Başbakanı Yolsuzluktan Ev Hapsine Alındı

Kazakistan Eski Başbakanı Yolsuzluktan Ev Hapsine Alındı

Kazakistan eski Başbakanı Serik Ahmedov, yolsuzluk soruşturması sonucu ev hapsine alındı.Kazakistan Kamu Hizmeti ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Karaganda eski Valisi Baurjan Abdişev hakkında yürütülen yolsuzluk...

Kazakistan eski Başbakanı Serik Ahmedov, yolsuzluk soruşturması sonucu ev hapsine alındı.

Kazakistan Kamu Hizmeti ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Karaganda eski Valisi Baurjan Abdişev hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Ahmedov’un hapsine alındığını duyurdu. Haziran 2014’de görevinden ayrılan ve Eylül 2014’de gözaltına alınan Karaganda eski Valisi Baurjan Abdişev hakkında ciddi yolsuzluk iddiaları bulunuyor.

Eylül 2012’de başbakan olarak atanan Ahmedov, Nisan 2014’de başbakanlıktan alınarak Savunma Bakanı yapıldı.

NAZARBAYEV : YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE TAVİZ YOK

17 Kasım 2014’de Akorda Sarayı’nda Kazakistan Başsavcısı Ashat Daulbayev ve Kazakistan Kamu Hizmeti ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı Başkanı Kayrat Kojamjar’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, rüşvet ve yolsuzlukla mücadelede hiç kimsenin istisna olmayacağını söyledi. Görüşmede Kamu Hizmeti ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı Başkanı Kojamjar ise kurumun çalışmalarına başladığını ve kurdukları sistem sayesinde ise etkili bir sonuç alacaklarını kaydetmişti.

Bu arada Nur Otan Demokratik Halk Partisi tarafından hazırlanan ve meclise sunulan 2015-2025 yılları arasında Kazakistan’ın Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’nu onaylayan Nazarbayev, Bağımsız Devletler Topluluğu içerisinde yolsuzlukla mücadele kanunu çıkaran ilk ülkenin Kazakistan olduğunu ve bu suçu işleyenlerin cezasız kalmayacağını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.