Kazada Ölen Gencin Organları Beş Kişiye Nakledilecek

Kazada Ölen Gencin Organları Beş Kişiye Nakledilecek

Manisa'nın Salihli ilçesinde, otomobiliyle kaza yaparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin bölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Selçuk Ahmet Vardarlı'nın bağışlanan organları, beş kişiye nakledilecek. Vardarlı'nın korneaları...

Manisa'nın Salihli ilçesinde, otomobiliyle kaza yaparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin bölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Selçuk Ahmet Vardarlı'nın bağışlanan organları, beş kişiye nakledilecek. Vardarlı'nın korneaları da bir kişiye nakledilecek.

İzmir'in Çeşme ilçesinde hırdavatçılık yapan ve aralık ayında askere gitmeye hazırlanan Vardarlı, 7 Kasım 2014'te Taytan Mahallesi'nde, direksiyon kontrolünü kaybedince bir ağaca çarptı. Ağır yaralanan Vardarlı, Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Özel Can Hastanesi'ne sevk edilen Vardarlı'nın, dün saat 18.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

İzmir İl Organ Nakli Koordinasyon Kurulu'ndan giden bir ekip, Vardarlı'nın ailesiyle görüşüp organlarının bağışlanmasını sağladı. Kalp, karaciğer, ince bağırsak, böbrekler ve korneaları ameliyatla alındı. Kalp Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi, böbrekler İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğer ve kornealar İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, ince bağırsak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Kardeşinin organlarının bağışlanmasına onay veren Refik Vardarlı, beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenince İzmir'den Salihli'ye geldiklerini söyledi. Vardarlı, “Diğer kardeşlerim ve annemin de görüşünü aldıktan sonra organ bağışına onay verdim. Artık kardeşim yok ve onu geri getiremeyiz ancak dileğimiz, kardeşimin organları başka bedenlerde hayat olsun. Ona ait organlar, başka insanlarda can bulacak.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.