Kayseri’de 285 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Kayseri’de 285 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Kayseri’de 285 bin öğrenci ve 16 bin 416 öğretmen 965 okulda 2014 – 2015 eğitim öğretim sezonuna başladı. Kentteki ilk ders zilini Vali Orhan Düzgün çaldı. Eğitim – öğretim yılı ve İlköğretim Haftası’nın başlaması nedeniyle...

Kayseri’de 285 bin öğrenci ve 16 bin 416 öğretmen 965 okulda 2014 – 2015 eğitim öğretim sezonuna başladı. Kentteki ilk ders zilini Vali Orhan Düzgün çaldı.

Eğitim – öğretim yılı ve İlköğretim Haftası’nın başlaması nedeniyle Kocasinan Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda tören düzenlendi. Buradaki törene katılan Vali Düzgün, kendisini çiçekle karşılayan 3’ncü sınıf öğrencileri Yağmur Ertaş ve Fatih Kaya’ya kitap hediye etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenerek kısa bir süre sohbet eden ve yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyen Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmasının önemli bir bölümünü de öğrenciler ile velilere ayırarak bazı tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasının başında Türkiye’de huzur ve güven içerisinde eğitim öğretim yılının başladığını kaydeden Vali Düzgün, hemen yanı başımızdaki coğrafyalarda yaşanan sıkıntılar sebebiyle okullarına gidemeyen okulları yıkılan çocukları hatırlatarak, içinde bulunduğumuz huzur ortamının kıymetinin herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğinin önemine işaret etti.

Ülke ve milletin geleceğe daha sağlıklı bakabilmesi ve gelecekte en güzel şekilde yönetilebilmesi için eğitimin ve çocukların iyi yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Siz çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geleceğe ne kadar iyi hazırlayabilirsek, ne kadar donanımlı olarak okullarımızdan mezun edebilirsek, gelecek hayatımızda o kadar huzur ve güven içerisinde olabileceğiz. Onun için sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de çok büyük görevler düşüyor. Çünkü sizler geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, sanatçıları ve yöneticileri olacaksınız. Bu nedenle öğretmenlerimizin de sizleri yetiştirirken mezun oldukları okullarındaki bilgilere ilave olarak kendilerini yenilemeleri, günün koşullarını takip ederek yeni donanımlarla sizlere bir şeyler aktarmaları son derece önemli. Velilerimizin, çocuklarımızın anne babalarının da çocuklara olan ilgisi ne kadar iyi olursa geleceğe hazırlanmaları da o derece iyi olacaktır. Bu nedenle anne babalara da seslenmek istiyorum. Her gün çocuklarımıza en azından yarım saatinizi ayırarak, onlarla beraber vakit geçirerek, sohbet ederek, uyumadan önce birlikte kitap okuyarak vaktimizi değerlendirirsek çocuklarımızın da büyüdüklerinde sizlere karşı olan saygısı, sevgisi, yayarak o derece fazla olacaktır.”

Konuşmasında çocuklara seslenerek onlardan bir istekte bulunan Vali Düzgün, “Sevgili çocuklar sizlerden bir isteğim, okula gelirken mutlaka evden kahvaltınızı yapmış olarak gelin. Çünkü güne iyi başlamanız son derece önemli. Okulda arkadaşlarınızdan size kötü söz söyleyen olabilir, sakın ola ki siz onlara kötü söz söylemeyin. Onlara sevgiyle, saygıyla muhabbetle davranın. Ayrıca, akşamları da mutlaka televizyona vakit ayıracaksınız ama televizyona ayıracağınız vakit kadar okumaya da vakit ayırmanızı arzu ediyorum. Uykunuzu iyi alabilmeniz için geç saatlere kalmadan mutlaka vaktinde yatmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Vali Düzgün, eğitime hayırsever katkısına da dikkat çekerek, bu alanda Kayseri’nin güzel bir örnek olarak Türkiye gündeminde yer almaya devam ettiğini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.