Kayseri Kültürü Fuarla Başkent'e Taşındı

Kayseri Kültürü Fuarla Başkent'e Taşındı

Kayseri’nin her yönüyle tanıtıldığı 2. Kadim Kent Kayseri Fuarı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı törenle başladı.

Kayseri’nin her yönüyle tanıtıldığı 2. Kadim Kent Kayseri Fuarı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı törenle başladı. Kayseri’nin dünyaca ünlü mantısı, pastırması, sucuğu, börek ve sarmaları kurulan stantlarda yerini aldı.

    5.Mevsim Organizasyon tarafından düzenlenen 2. Kadim Kent Kayseri Fuarı, Kayseri’nin zenginliğini Başkent’e taşındı. Başkent’te yaşayan Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği fuara Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayserili bürokratlar, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

    Fuarın açılışında konuşan Bakan Taner Yıldız, teknoloji çağında hiçbir doğal güzelliği ve tarihi özelliği olmayan küçük kasabaların bile turizm atağı yaparak önemli şehirleri geri bırakabildiğini dile getirdi. Çin’in ticaretiyle ünlü Şanghay şehrini örnek gösteren Yıldız, Şanghay’ın bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabası olduğunu, şimdi ise buranın dünyada ilk 5 ticaret şehri arasında yer aldığını vurguladı.

    Kayseri’de ‘biz’ kültürünün yaygın olduğunu ve bunun korunması gerektiğini söyleyen Bakan taner Yıldız, hayırseverlerin de Kayseri’nin gelişmesine büyük katkı sağladığının altını çizdi.

    Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin tam bir ticaret şehri olduğunu vurguladı. Kayseri’de fıkraların bile ticaret üzerine kurulduğunu dile getiren Özhaseki, kentte tarihi medreselerin çokluğunun da dikkat çektiğini hatırlattı. Hayırseverlikte rakip tanımadıklarını ifade eden Özhaseki, “Bizi bu konuda geçen olursa da alkışlarız.” dedi.

    2.si düzenlenen Kadim Kent Kayseri Fuarı’nda şehirlerini en iyi şekilde tanıtma çabası içinde olduklarını anlatan Haseki, Kayseri’nin tarihi-doğal güzelliklerini ve yemek kültürünü burada Başkent’te yaşayanlara anlatacaklarını belirtti.

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün de Kapadokya bölgesine gelen turistleri Kayseri’ye daha çok çekmek ve Kayseri’yi turizm açısından cazibe merkezi yapmak için tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
Kayseri İli Yardım Derneği Başkanı Ali Ulvi Bakır da tarihten günümüze Kayseri’ye hizmet edenler ve şehrin ünlüleri hakkında bilgi verdi.

    Fuara katkılarından dolayı Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve 5. Mevsim Reklam ve Tanıtım Ajansı adına Sinan Burhan’a plaket verildi. Bakan Taner Yıldız ve beraberindekiler, fuarı gezdi. Fuarda ikram edilen Kayseri mantısından almak isteyen ziyaretçiler uzun sıra oluşturdu.

    Kayseri’de üretilen sanayi ve tarım ürünlerinin de tanıtıldığı fuar, 22 Eylül akşamına kadar açık kalacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.