Kayıp Afgan Mültecileri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Kayıp Afgan Mültecileri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Sarıyer’in Rumeli Feneri açıklarında yaşanan tekne faciasında kaybolan Afgan mültecileri arama çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda ekibin katıldığı arama çalışmaları hem denizden hem de havadan sürüyor. 03 Kasım'da yaşanan tekne...

Sarıyer’in Rumeli Feneri açıklarında yaşanan tekne faciasında kaybolan Afgan mültecileri arama çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda ekibin katıldığı arama çalışmaları hem denizden hem de havadan sürüyor.

03 Kasım'da yaşanan tekne faciasında aramaların yanı sıra bir çok kurtarma ve sağlık ekibi ise olası bir müdahale için sahil şeridinde bekletiliyor. Aralıklarla özel donanımlı botlarla denize açılan arama ve kurtarma ekipleri Rumeli Feneri'ndeki üssüne geri dönüyor. Bu arada sahil güvenliğe ait helikopterler havadan arama uçuşları yaparken, botlar ise denizde seyrediyor. Devam eden arama ve kurtarma çalışmalarına sahil güvenliğe ait 1 gemi 2 bot ve 2 helikopter destek veriyor.

Rumeli Feneri açıklarında pazartesi günü sabah erken saatlerinde yaşanan tekne faciasında 24 Afgan ölmüş 6 kişi ise sağ kurtarılmıştı. Kayıp 13 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.