Katılım bankacılığında sektörün hedefi yüzde 15 paya ulaşmak

Katılım bankacılığında sektörün hedefi yüzde 15 paya ulaşmak

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, katılım bankacılığı sektörünün bankacılık içerisindeki payının 2025 yılında yüzde 15 seviyesine çıkmasının hedeflendiğini söyledi.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir, kuruluşun 8. yılı münasebetiyle AA muhabirine sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ziraat Katılım'ın sektöre ciddi anlamda katkıda bulunduğunu kaydeden Özdemir, "Aktif büyüklüğümüzü 275 milyara kadar taşıdık. Ülkemizin bankacılık sektöründe ilk 12 bankasından birisiyiz. Bu tempomuzu da inşallah bundan sonra da artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Özdemir, Ziraat Katılım'ın kamu sermayeli ilk katılım bankası olma özelliğini taşıdığını kaydederek, katılım bankalarının Türkiye'de 40 yıla yakın bir süredir faaliyet göstermekte olduğunu ancak 2000'li yıllara kadar sektörün ilerlemesinin önünde birçok engel olduğunu hatırlattı.

Katılım sektöründeki oyunculardan en çok arzu edilenin beklenen kar-zarar ortaklıklarını çoğaltmak olduğunu ifade eden Özdemir, katılım finans sektörünün bankacılık içinden aldığı payın 2000 başlarındaki yüzde 2-2,5 seviyelerinden 2015’te yüzde 4,5 seviyesine çıktığına dikkati çekti.

Özdemir, sektörde bir tempo yakalandığını ancak bunun istenilen düzeyde olmadığını vurgulayarak, "Kamunun da bu işe girmesiyle birlikte şu an katılım bankacılığının bankacılık sektöründeki payı yaklaşık yüzde 8,5 seviyesini geçmiş durumda ve bu 1,4 trilyonluk bir büyüklüğe işaret ediyor. Hedefimiz 2025 yılında yüzde 15 seviyesine ulaşmak. Bu tempomuzu devam ettirdiğimizde bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.