Katalan Lider, İspanya Başbakanından Referandumu İstedi

Katalan Lider, İspanya Başbakanından Referandumu İstedi

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a bağımsızlık yanlısı referandum talebini ileten bir mektup gönderdi.Pazar günü düzenlenen resmi olmayan halk oylamasında yüzde 80,76 oranında ‘Evet’ sonucunu...

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a bağımsızlık yanlısı referandum talebini ileten bir mektup gönderdi.

Pazar günü düzenlenen resmi olmayan halk oylamasında yüzde 80,76 oranında ‘Evet’ sonucunu elde eden Mas, merkez hükümete ‘İngiliz tarzı’ referandum yapabilmek için “sürekli diyalog” kurulmasını teklif etti.

Tüm yollar tükenmeden erken seçime giderek plebisite başvurmayacaklarını kaydeden Katalan lider, Madrid’i üstü kapalı uyardı.

Artur Mas, “Katalan gerçeğinin inkar edilmemesini” isteyen mektubunda ilişkilerin “daha az mahkeme ve daha çok siyaset” yoluyla ilerlemesi temennisinde bulundu.

Katalan Parlamentosu’nda kabul edilen referandum kararı, İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş ve ayrılıkçı partiler bu yüzden 9 Kasım’da sonucu geçerli olmayan “alternatif referandum” yoluna gitmişlerdi.

Katılım yüzde 35’lerde kalsa bile Katalan lider Artur Mas, 2,3 milyon insanın sandığa gitmesini “büyük başarı” olarak nitelendirmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.