Kaset satmaya devam ediyor

Kaset satmaya devam ediyor

Bir zamanların gözdesi kasetler, teknolojiye yenik düştü. 27 yıldır kaset satışı yapan 70 yaşındaki Durmuş Acar, teknolojiye meydan okuyarak kaset satmaktan vazgeçmiyor.

Her Pazar kurulan Tarihi Bit Pazarı’nda kasetçilik yapan Acar, 27 yıldır kasetçilikle uğraştığını, kaset işine girdikten sonra da CD'lerin yaygınlaşmasıyla zor günler geçirdiğini söyledi. Genellikle kırsal kesimlerin kaset tercih ettiğini fakat bunun da giderek azaldığını belirten Acar, "Yaygınlaşan İnternet kullanımı, araçların flash bellek sistemine göre dizayn  edilmesi gibi birçok nedenden dolayı kasete olan ilginin tamamen azaldı. Köylerde bazı ailelerin halen teyp bulunduruyorlar. Kasetleri sadece yaşlı kesime ve koleksiyonculara satabiliyoruz. Köyden kente göçün, genç nüfusun metropollere akın etmesinin de kaset kullanımını neredeyse sıfıra indirdi" dedi.

KOLEKSİYONCULAR ALIYOR

"Önceleri günde ortalama 10 kaset satarken şimdilerde bir haftada ancak 5-6 kaset satabiliyorum" diyen Acar, "Kasetçilik işinde şuan müthiş bir gerileme var. Bazı kasetleri 50 kuruşa satıyoruz ama almıyorlar. Teknoloji gelişmiş ve halk kesimi de daha çok flash belleklere yönelmiş durumda2 ifadelerini kullandı. Kasetleri kaset merakı olanların aldığını aktaran Acar, şunların söyledi: “Normal vatandaş zaten kaset almıyor çünkü evinde kaseti takıp dinleyebileceği kasetçaları bile yok. Kasetleri arşivciler koleksiyoncular alıyor. Onlar kasetleri zevk için topluyorlar. Hatta bazı kasetleri sırf koleksiyonun parçası diye ederinin on katı para veren antikacılar var. O kasetleri bulmak da kolay olmuyor. Bu tür kasetlerin değerini bilenler böyle yerlerde değil internet ortamında satıyor. orada talep fazla olduğu için daha çok paraya satabiliyorlar. İnternet ortamında bu tür koleksiyonculuk işleri üzerinde büyük paralar dönüyor. Çünkü kaset arşivciliği, koleksiyonculuğu yapan, kasetçiliğin gerçekten meraklısı olan insanlar var.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.