Kaşagan Petrol Sahasında Günlük Üretim 60 Bin Varile Ulaştı

Kaşagan Petrol Sahasında Günlük Üretim 60 Bin Varile Ulaştı

Kazakistan’ın en büyük yatırımlarından biri olan Kaşagan petrol sahasındaki günlük üretim 60 bin varile ulaştı.

Kazakistan’ın en büyük yatırımlarından biri olan Kaşagan petrol sahasındaki günlük üretim 60 bin varile ulaştı. 8.ci Astana Eknomik Forumu’na katılan Kazakistan milli enerji şirketi KazMunayGaz Başkanı Savat Mınbayev, ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ve yabancı yatırım kabul edilen Kaşagan petrol sahasındaki günlük üretimin 60 bin varile ulaştığını söyledi. Kaşagan Konsorsuyumu ile yaklaşık 10 yıldır sahada yapılan çalışmaların neticesini verdiğini kaydeden Mınbayev, Kazakistan’ın 2025’te yıllık petrol üretimini 108 milyon tona çıkarılacağını bu rakamın 2012 yılında ise 79 milyon ton olduğunu kaydetti.
11 Eylül’de ilk üretimin yapıldığı Kaşagan petrol sahasında dünyanın önde gelen şirketlerinden Eni, Exxon Mobile, Shell, Total, CNPC ve KazMunayGaz’dan oluşan Konsorsuyum üretim yapıyor.
Kaşagan petrol sahasında 4.8 milyar ton petrolün olduğunu tahmin eden uzmanlar, bölgedeki petrol rezervinin ise yaklaşık 38 milyar varil olduğunu açıkladı. Aynı şekilde bölgede 1 trilyon metreküp gazın olduğu tahmin ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.