Kartalın yüzü güldü

Kartalın yüzü güldü

Spor Toto Süper Ligin 29. haftasında Kayserisporu deplasmanda yenen, 30. haftada ise Beşiktaşla iç sahada berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimizde moraller biraz da olsa düzeldi ve yüzler güldü

Konyaspor’da geçte olsa, son iki haftada alınan puanlarla yüzler güldü. Kayserispor’u deplasmanda deviren, bu hafta da  içi sahada Beşiktaş ile berabere kalan Kartallar, ligin ikinci yarısında 5eraberlik ve 1 galibiyet alarak puanını 22’ye yükselterek 17. sırada kaldı. Kayserispor’dan sonra Beşiktaş karşısında sergilediği futbolla da dikkat çeken yeşil-beyazlı takımda, futbolcular dünü izsinle geçirdi. Kartallar; Kasımpaşa ile Cumartesi günü deplasmanda oynanacak maçına hazırlıklarına bugün başlayacaklar.

 

Beşiktaş maçını değerlendiren Konyaspor basın sözcüsü İlker Özkan, Beşiktaş karşısında kazanmayı hak edecek bir oyun sergilemelerine rağmen, hakemin tüm takdir haklarını rakipten yana kullanarak takımımızın hızını kestiğini ve galibiyetine engel olduğunu belirti.  Kazanmak adına ellerinden gelen mücadeleyi gösteren teknik heyet ve oyuncuları kutlayan Özkan,  açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

Oyuna çok iyi başladık. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Sayılmayan golümüzün ardından organize bir atak sonrasında bulduğumuz güzel golle skor avantajını ele geçirdik. İlk yarının sonlarına doğru Kamil Zayatte’nin net pozisyonunda ikinci golü atsak soyunma odasına büyük bir avantaj ile girecektik. Ama olmadı. İkinci yarıya da iyi başladık. Ama ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da sahada tüm takdir haklarını rakipten yana kullanan, gereksiz faul ve gereksiz sarı kartlar ile tempomuzu düşürmeye çalışan, bunda da başarılı olan bir hakem vardı. Hakemin bu davranışı oyuncularımızı da bir anlamda sindirdi. Şanssız bir penaltı golü ile rahatlıkla kazanabileceğimiz bir maçtan puan kaybı ile ayrıldık. Biz sonucu sahada futbolcuların oynadıkları oyun ile belirlemelerini dış etkenlerin buna müdahil olmamalarını istiyoruz. Ama maalesef bizim maçlarımızda hakem hataları özellikle de son haftalarda oldukça sık yaşandı. Her şeye rağmen güzel bir oyun oynadık ve Konyaspor’un Süper Lig’den düşmeyi hak etmediğini herkese gösterdik. Teknik heyet ve oyuncularımıza mücadelelerinden, taraftarlarımıza da vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Kalan 4 maçımızı da Konyaspor’a yakışır bir şekilde tamamlayacağız.”

 

PAWELEK, POZİSYON VERMEDİK

 

Beşiktaş karşısında rakibe bir şut ve penaltı haricinde pozisyon vermediklerini, bununla birlikte maçı kazanma adına pozisyonlar bulduklarını belirten Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek, Süper Lig düzeyinde bir hakeme yakışmayacak kadar kötü yönetim gösteren Özgür Yankaya ve yardımcılarının sonucu belirlediğini söyledi.

 

Pawelek, maç sonu yaptığı değerlendirmede, “90 dakikanın geneline baktığımızda bizim girdiğimiz çok sayıda gol fırsatımız vardı. Beşiktaş’ın ise ilk yarıda sadece bir şutu ve ikinci yarıda penaltı pozisyonu dışında kalemize ciddi anlamda geldiğini hatırlamıyorum. Maçın genelinde hakimiyet bizdeydi. Futbol oynamaya çalışan ve kazanmak adına sahada her şeyi yapan bizdik ama sonuçta berabere kaldık ve üzgünüz” diye konuştu. Maçın hakemi ve yardımcılarının kötü yönetimleri ile maçın sonucuna etki ettiğini de açıklayan Mariusz Pawelek, sözlerini şöyle tamamladı. “Bence hakem maçı iyi yönetemedi. Penaltı pozisyonu için değil maçın tamamı için konuşuyorum. Çok bariz  ve basit hatalar yaptı. Bir Süper Lig hakeminin yapmaması gereken hatalardı bunlar. O yüzden bende çok kızdım. Kendimi tutamadım ve itiraz ettim.” 

 

ERTUĞRUL ARSLAN: ÜZGÜNÜZ

 

Konyasporlu futbolcu Ertuğrul Arslan ise maça iyi başladıklarını, oynadıkları iyi futbol sonucu golü de bulduklarını söyledi. Maçın istedikleri gibi gittiği sırada bir penaltı sonrası durumun 1-1 olduğunu belirten Arslan, “Üzgünüz. Takım olarak kötü gitse de Konyalılara, bu formaya yakışır bir mücadele etme bilincindeyiz. Maçı alsaydık Lig’de kalma noktasında ümidimiz vardı ama şimdi işimiz zorlaştı. Hakem takdir haklarını maçın başından sonuna kadar Beşiktaş lehine kullandı. Hakem maçı Beşiktaş’a verdi diye düşünmüyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.