Kartal’ın kader anı

Kartal’ın kader anı

Spor Toto Süper Ligde başarısız bir 10 haftayı geride bırakan Konyaspor, bugün (pazar) Manisaspor deplasmanında zorlu bir 90a çıkacak. Saat 17.00de başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek

Konyaspor, bugün (pazar) ligin 11. haftasında, deplasmanda Manisaspor ile karşı karşıya gelecek. Manisa 19 Mayıs stadındaki maç saat 17.00’de başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada, İstanbul bölgesinden FİFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek düdük çalacak. Göçek'in yardımcılıklarını Mustafa İspiroğlu ve Hakan Yemişken yaparken, maçın dördüncü hakemi Nihat Akman.
Ligde geride kalan 10 hafta da kötü bir dönem geçiren ve bu durumdan bir an önce kurtulmayı amaçlayan Konyaspor’da, Manisaspor maçının hazırlıkları 3 puan ümidiyle yapıldı.. Manisaspor’u evinde yenerek yeni biri çıkış yakalayarak moral ve güven tazelemeyi amaçlayan yeşil-beyazlı takım, Konya’daki hazırlıklarını önceki akşam yaptığı taktik antrenmanıyla tamamladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana hasta ve sakat olan Veli Acar, Basem Abbas ve Martin Klein katılmazken, İbrahim Ege takımdan ayrı olarak çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, tam sahada yapılan taktik çift kale maç, şut çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Kartallar, dün sabah kahvaltısından sonra da Manisa’ya giderek Saruhan otelde kampa girdiler. Konyaspor’da Manisaspor maçının hazırlıkları dün akşam saatlerinde orada yapılan ter idmanıyla tamamlandı. Yeşil-beyazlı takımda bugün yapılacak maçta kırmızı kart cezalısı İbrahim Ege ile tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen Mehmet Sedef forma giyemeyecek. Hasta olan Veli ve Bassem Abbas ile hafif sakatlığı bulunan Klein’in durumu bugün maçtan önce belli olacak. Ancak, Abbas’ın ilk 11’e yakın olduğu ileri sürüldü.. Konyaspor bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Orkun- Hakan, Kere, Erdinç, Abbas (Ramazan)- Klein- Dockal, Emre, Serkan, Peter- Tazameta (İvan).
ZİYA DOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunarak, düşme kelimesinden hoşlanmadığını söyledi. Doğan, “Ben düşme kelimesini hiç sevmiyorum. Daha ligin üçte biri oynanmış, bu şekilde söylemler var. Kendime sonuna kadar güveniyorum. Konya kamuoyu vazgeçse bile ben vazgeçmeyeceğim. Taraftarımızın Konyaspor'un yaşadığı sıkıntıları bilmesi en doğal hakkı. Halk farkına varılmadan yanlış bilgilendiriliyor. Biz de bu yanlışları düzeltmek için açıklama gereği duyuyoruz.”  Futbolculuk ve teknik adamlık yaşamında “düşme” kelimesini hiç sevmediğini ve daha önce görev yaptığı Malatyaspor’da bu kelimeyi yasakladığını belirten Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, henüz ligin üçte birinin bile oynanmadığını, ancak takımın kesin düştüğü yönünde yorumların yapılmasının çok yanlış bir tutum olduğunu ifade etti. Doğan “Ben teslim olmam, çünkü profesyonel bir teknik direktörüm” dedi.
 Konyaspor'un zorlu bir süreç sonunda Süper Lig'e yükseldiğini anlatan Doğan, şöyle devam etti:
“Futbolcuların 'para alamadık' diye idmanlara çıkmadığı zamanlar oldu. Onun için elini taşın altına sokanların ruh halini anlamak lazım. O zor şartlarda kimse bu sorumluluğa girmek istemezdi. Yönetim kurulu kendi cebinden para vererek bu takımı sahaya çıkardı. Kulübün şartlarına göre hareket etmeye mecburuz. Biz dezavantajdayız. Çok zor şartlarda Süper Lig’e çıktık. Bu ligde de başarılı olacağız Buna inanmayan oyuncuyla yollarımızı ayıracağız. Bunu da açıkça söylüyorum. Neden karamsar olmayanları karamsarlığa itiyoruz? Sonuç olarak Konyaspor’un panikleyecek hiçbir şeyi yok. Konyaspor lige çok zor şartlarda başladı. Ben bu şartlarda büyük riske girdim. Ben özgüvenimi bıraktığım zaman teknik direktörlüğü bırakırım. Ben Konya'ya hedefsiz gelmedim. Daha Süper Lige çıktığımız gün bu takım düşer dediler. Bu takım başarısız değil. Medya Konyaspor’a haksızlık yapıyor. Daha çok zamanımız var. Ben takımıma güveniyorum. Konyaspor taraftarlarından da sabır ve destek bekliyorum. Bu takım canla başla mücadele ediyor. Ama çok şanssızlıklar yaşadık. Biz bu yılı Konyaspor'un geleceğini kurtarma yılı olarak görüyoruz. Ben teknik direktörüm. Faydalı olacak oyuncuyu tutmak isterim. Ama faydalı olmayanı da bu takımda tutamayız. Takım kötü gidiş içerisindeyse, mecbur farklı yöntemler denemek gerekiyor. Son maçlarda kötü tezahüratlar yapıldı. Bu Konyaspor’a çok zarar veriyor.
 Konya'nın 2 milyonluk bir kent olduğunu ve başarı için birlik ve beraberliğin mutlaka sağlanması gerektiğini ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, "Geçen yıl bir demeç verdik, medyanın da desteğiyle 30 bin kişi stadı doldurdu. Bu yıl neden gelinmiyor. Benim amacım kimseyi suçlamak değil ama bu takımın desteğe ihtiyacı var. Ama maalesef daha ligin birinci haftasında “bu takım düşecek” diyenler oldu. Bunlar Konyaspor'a zarar verir. Konyaspor’u Süper Lig’e hep beraber çıkardık. Süper Lig’de kalmayı da hep beraber başaracağız" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.