Kartal’ın işi zor

Kartal’ın işi zor

Bank Asya 1. Lig’de temsilcimiz Konyaspor, iç sahada düşme hattındaki Hacettepe’ye yenilmesiyle Play-Off şansını zora soktu. Play-Off yarışı yapan diğer takımlardan en karlısı Giresunspor oldu.

Bank Asya 1. ligde, Karabükspor, Süper lige çıkmayı Mersini beraberliği nedeniyle ertelerken, Konyaspor Hacettepe yenilgisiyle Play-Off şansını da zora soktu. Haftayı içi sahada Mersin beraberliği sonucu 1 puanla kapatan Karabükspor zirvedeki yerini korurken, ikinci sırada yer alan Bucaspor ise İzmir derbisinde Karşıyaka’yı 3-2 yenerek yerini sağlamlaştırdı. Ligde 29. Haftada kırmızı kart patlaması oldu.

PLAY-OFF’DA ZOR GİBİ
Konyaspor’un, iç sahada düşme hattındaki Hacettepe’ye yenilmesiyle play-off şansını zora soktuğu ligde, play-off yarışı yapan diğer takımlardan ene karlısı Giresunspor oldu. Altay ise içi sahada Giresunspor’a yenildi. Adanaspor ve Boluspor ise haftayı 1’er puanla kapattı. Ligin dibinde de Kocaelispor yenildi. Hacettepe Konya deplasmanından altın değerinde 3 puanla dönerken, Çanakkale ise iç sahada Boluspor ile golsüz berabere kaldı. Samsunspor, Giresunspor ve Hacettepe deplasmandan galibiyetle dönene takımlar olurken, ligin 29. haftasında yapılan maçlardan üçünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazandı, üç mücadelede beraberlikle sona ererken toplam 17 gol kaydedildi. Haftanın en farklı galibiyetini, Altay’ı evinde 1-4 yenen Giresunspor alırken, 3-2 sonuçlanan Bucaspor-Karşıyaka maçı da en gollü diğer karşılaşma olarak istatistikleri geçti. 
KIRMIZI KART PATLAMASI
Bank Asya 1. ligde 29. hafta da kırmızı kartlarda patlama oldu.. Dahası, hakemler 38 kez sıra kart gösterirken, 9 kez de kırmızı karta baş vurdu. Kartalspor-Kocaelispor maçında Kocaelispor’dan Serdar, Ercan ve Uğur durmuş yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. Çanakkale-Bolu ve Altay-Giresunspor maçlarında da iki’şer kırmızı kart çıktı.. Konyaspor’dan Ufukhan ve Bucaspor’dan Murat diğer kırmızı kart cezalısı olan futbolcular oldu.
30. HAFTANIN PROGRAMI
Ligde 30. hafta perdesi 10 Nisan Cumartesi günü oynanacak Boluspor-Konyaspor maçıyla açılacak. 11 Nisan Pazar günü ise; Samsunspor-Kayseri Erciyesspor, Hacettepe Spor-Kartalspor, Giresunspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdman Yurdu-Karşıyaka, Kocaelispor-Orduspor, Adanaspor-Dardanelspor ve Altay-Bucaspor maçlar yapılacak. Bu karşılaşmalar saat 14.30’da oynanacak.  30 hafta perdesi, 12 Nisan Pazartesi günü, saat 20.00’de Çaykur Rizespor-Kardemir D.Ç.Karabükspor maçıyla kapanacak.
KONYASPOR HAZIRLIKLARA BAŞLADI
Bank Asya 1. ligde zor döneme giren ve play-off umutlarını son 5 haftaya taşıyan Konyaspor7da, Cumartesi günü deplasmanda yapılacak Boluspor maçının hazırlıkları ara verilmeden başladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde, teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan çalışmaya kadro dışı bırakılan Yusuf Kurtuluş ve tedavi olan Ferdi Başoda dışında tüm oyuncular katıldı. Hacettepe maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular koşu çalışmasının ardından yapılan açma-germe hareketleri sonrası tesislere geçerek tedavi ve masaj olurken, kalan oyuncular ısınma hareketleri sonrası öncesi top tekniğine dayalı pas çalışması, ardından da yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Kartallar dünü ise çift antrenmanla geçirdi. Sabah saat 11.00 ve akşam 18.00’de gerçekleştirilen çalışmada teknik adamlar kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışma yaptırdılar. Konyaspor’da hazırlıklar bugün de devam edecek ve takım Bolu’ya muhtemelen Cuma günü sabah gidecek. Boluspor ile Konyaspor arasında Cumartesi günü oynanacak ve saat 14.30’da başlayacak maç D-Smart’tan naklen yayınlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.