Kartal’da sorun yok

Kartal’da sorun yok

Buca ile evinde berabere kalarak iki puan kaybeden temsilcimiz Konyaspor, İstanbul Büyükşehir maçının hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Yeşil-beyazlıların tek eksiği İbrahim Ege

Konyaspor’da, Pazar günü deplasmanda oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıkları sürüyor. Bucaspor karşılaşmasının ardından verilen bir günlük izinden sonra çalışmalara başlayan yeşil-beyazlı takımda tek eksik İbrahim Ege.

Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde önceki akşam yapılan çalışmaya İbrahim Ege katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan çalışmasında üç gruba ayrılan futbolcular, dönüşümlü olarak taktik çalışma ve çabukluk-koordinasyon hareketleri yaptılar. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren antrenman çıkış koşuları ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Kartallar dünü de çift antrenmanla geçirdi. Sabah kondisyon, akşam da Tatlıcak tesislerinde taktik ağırlıklı çalışan yeşil-beyazlılar, oldukça hırslı göründüler. Konyaspor’da hazırlıklar bu gün de taktik çalışmasıyla devam edecek. Takım, İstanbul’a muhtemelen Cumartesi sabah uçakla gidecek. Buca maçında sakatlanan Abbas ve Tazameta’nın tedavileri de sürdürülüyor.

Bucaspor maçının ardından yaptığı açıklamada ön eleştiride bulunan teknik patron Ziya Doğan, pas trafiği hususunda rakipleri durdurmak için kolları sıvadı. Talebelerini antrenmanlarda sık sık uyaran tecrübeli teknik adamın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi 90 dakika savaşan, mücadele eden bir ekip karşısında nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor.

EMRAH EREN SAKATLIKTAN KURTULDU

Konyaspor’un sezon başında Çaykur Rizespor’dan transfer ettiği tecrübeli oyuncu Emrah Eren sakatlıktan kurtuldu. Yeşil beyazlıların Eskişehirspor ile oynadığı maçın ardından Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yapılan antrenmanda arkadaşıyla girdiği ikili mücadele sonrasında dizinden sakatlanan ve korkutan tecrübeli oyuncunun çekilen MR ardından tedavisine başlanılmış ve yoğun bir program uygulanmıştı. Tedavisinin son derece iyi geçtiğini ve yaklaşık 1 haftadan bu yana takımla birlikte çalışmalara katıldığını ifade eden Konyaspor’un tecrübeli oyuncusu Emrah Eren, “Şanssız bir sakatlık oldu ama Allah’a şükür atlattım. Şimdi tek düşüncem bir an önce Konyaspor formasını giymek. Bunun için sabırsızlanıyorum” dedi.

Konyaspor’un 4 haftaya bakıldığında başarılı olduğunu da ifade eden Emrah Eren, “Ligin yeni takımıyız ve 4 hafta sonunda 5 puan topladık. Daha da iyisini yapabilirdik. Ama olmadı. Bundan sonra eksiklerimizi daha aza indirerek ve hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan başarılı olmak için mücadele vereceğiz. Konya büyük bir şehir ve Süper Lig’de önemli başarıları hak ediyor. Sadece bunun için biraz moral motivasyona ve şehrin hareketlenmesine ihtiyaç var. Bu gerçekleştirildiği takdirde Konyaspor’un Süper Lig’de önemli başarılara imza atmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

DÖRDÜNCÜ HAFTA DA 28 GOL ATILDI

Spor-Toto Süper ligde 4. hafta da Bursaspor’un liderliğiyle geçildi.  Konyaspor’un, iç sahada Bucaspor ile berabere kaldığı ligde, 4 büyüklerden Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor kazandı, Fenerbahçe ise Kayseri deplasmanında 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattı. Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında oynanan maçlardan 6'sını ev sahibi, 2'sini deplasman takımları kazanırken, 1 mücadele berabere sona erdi. Antalyaspor ve Karabükspor deplasmandan 3 puanla dönen takımlar oldu. Toplam 28 golün atıldığı haftayı Bursaspor 12 puanla yenilgisiz lider olarak kapatırken, Konyaspor ise 5 puanla ve averajla 10.sırada yer aldı. Haftanın en farklı galibiyetini, Sivasspor’u 6-1 yenen Trabzonspor alırken, Beşiktaş’tan Bobo, Antalyaspor’dan Necati, Trabzonspor’dan Yatara ve Teofilo rakip fileleri 2’şer kez havalandırdı.

Ligde, lider Bursaspor’u 10 ar puanla Trabzonspor ve Kayserispor izledi. Bu üç takım aynı zamanda yenilgi almazken, Bursaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, İstanbul BŞ, Galatasaray, Karabükspor ve Manisaspor beraberlikle tanışmadı. Gaziantepspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor ve Manisaspor ise henüz maç kazanamadı.. Ligde puan almayan teke takım ise 4 maçında da yenilen Manisaspor oldu. Gaziantepspor, 4 maçın 3’ünde berabere kaldı.

Hakemlerin 46 sarı ve 1 kırmızı kart gösterdiği ligde, 4. hafta sonunda ene çok golü 11 golle Trabzonspor attı. Bu takımı 10 golle Fenerbahçe izledi. Bursaspor ve Kayserispor 1’er golle en az, Manisaspor 11 golle ene çok gol yiyen takım olurken, Gaziantepspor ve Kasımpaşa ise rakip fileleri sadece 2’şere kez havalandırdı.

Gol krallığında ise Fenerbahçe’den Alex De Souza, Lugano, Semih Şentürk ile Niang, Kardemir Demirçelik Karabükspor’dan Emenike, Kayserispor’dan Cangele ile Santana, Bursaspor’dan Ivan Ergic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan İbrahim Akın ile İskender Alın, Beşiktaşlı Nobre, Medical Park Antalyaspor’dan Necati Ateş, Bucaspor’dan Orhan Ak, Bursaspor’dan Sercan Yıldırım ve Trabzonspor’dan Teofilo 2’şer golle ilk sırada yer alıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.