Kartal’da son rötuşlar

Kartal’da son rötuşlar

Bursaspor maçının hazırlıklarını tamamlayan Konyaspor, bugün Bursa’ya giderek kampa girecek. Dün teknik adam Ziya Doğan yönetiminde son çalışmasını gerçekleştiren temsilcimizde moraller yerinde

Konyaspor’da, yarın deplasmanda oynanacak Bursaspor maçının, Konya’daki hazırlıkları dün akşam yapılan antrenmanla tamamlandı. Yeşil-beyazlılar, bugün sabah kahvaltısının ardından Bursa’ya giderek Holiday İnn otelde kampa girecek.

Kartal’da, Bursa hazırlıklarının önceki akşam ki bölümünde taktik ağırlıklı biri çalışma gerçekleştirildi. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde yapılan çalışmaya tüm oyuncular katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, çabukluk çalışmasıyla devam etti. Daha sonra tam sahada taktik çalışma gerçekleştirildi. Antrenmanı sık sık kesen teknik direktör Ziya Doğan oyuncuları yapacakları hareketler konusunda uyardı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Konyaspor’da, Dün akşam da taktik ağırlıklı bir çalışma yapıldı. Pazartesi akşamı oynanacak Bursaspor maçının hazırlıkları bugün, akşam saatlerinde Bursa’da ter idmanıyla tamamlanacak ve futbolcular maç saatini beklemeye çekilecek. Konyaspor’da, Bursaspor maçı öncesi temsilcimizde önemli bir eksik bulunmuyor. Çalışmalarını moralli bir şekilde tamamlayan yeşil-beyazlılarda lisans işlemleri ise tamamlandı. Ayrıca Bursa deplasmanı masraflarını Ömer Atiker karşılayacak.

Öte yandan, Konyaspor’un, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de giyeceği iç saha ve deplasman formaları belli oldu. Kartallar, iç sahada oynayacağı maçlarda Celtic modeli yan yeşil çizgili ve fosfor yeşili formalarla, deplasman maçlarında ise Ajax modeli ve düz yeşil formalarla mücadele edecek. Konyaspor, iç saha ve deplasman da alternatif olarak, düz beyaz renkte forma giyecek. Konyaspor’da, kaleci Orkun Uşak’ın transferinin ardından gözler, forvet oyuncusu transferine çevrildi. Bu mevki için Avrupa’da arayış sürüyor. Transferin önümüzdeki hafta içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

DOĞAN: BURSASPOR KARŞISINDA 3 PUANA ORTAĞIZ

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Bursaspor ile yapacakları sezonun ilk maçında 3 puana ortak olduklarını söyledi. Doğan, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, çok sayıda oyuncu transfer ettiklerini ve takım olabilmek için büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Transfer çalışmalarında ucuz oyunculara yöneldiklerini ifade eden Doğan, Konyaspor'un geçmiş yıllardan kalan büyük bir borcunun olduğunu dile getirerek, ''Ucuz, bizim sistemimizi bilen oyunculara yöneldik. Çünkü Türkiye liginde yerli oyuncu yok. Ucuz oyunculardan Türkiye'de en iyi verimi alan teknik adam benim. Bu konuda iddialı konuşuyorum. Türkiye'de bedava takımlar kurarak bu ülkede önemli işler yapan teknik adamların başındayım'' dedi. 

Ayman'ın Konyaspor'dan ayrılması konusuna da değinen Doğan, şöyle devam etti:  ''Ayman, benimle devamlı çalıştı. Önce incelemek lazım. Malatya'ya aldırmışım ne olmuş? UEFA'ya gitmişim. Gençlerbirliği düşme potasında... Ayman'ı oraya almışım ne olmuş? Düşme potasındaki takım ligi 5. bitirmiş. Sonra Trabzon'a almışım ne olmuş? Ayman'ı ön liberoya almışım defansla hücum arasındaki bağlantıyı sağlamışım, ilk yarıda lig lideri olmuşuz. Bazı çevreler Konyaspor'un güçlenmemesi için kasıtlı olarak 'nifak' soktular. Ben istememe rağmen Ayman, aldığı parayı iade ederek gitti. Ayman-Ziya Doğan birlikteliğini çeşitli yollarla bitirenler vicdanları varsa istatistiklere baksınlar.''

Sezonun açılış maçında Bursaspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Doğan, Bursaspor karşısında tek sıkıntılarının takıma yeni katılan oyuncular olduğunu ve bu oyuncuların hazırlık maçı dahi yapmadan maça çıkacaklarını söyledi. Her şeye rağmen iddialı olduklarını dile getiren Doğan, ''Bursaspor karşısında 3 puana ortağız. Galibiyet için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. Doğan, transfer çalışmalarının devam ettiğini, defansa ve forvete birer oyuncu almayı düşündüklerini sözlerine ekledi. 

İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ

1 yıl aradan sonra Süper Lig’de mücadele edecek Konyaspor’un başarılı bir sezon geçirmesi için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Ufukhan Bayraktar, “Yeni bir takım olduğumuz için olası bir uyum sorunu yaşamama adına yaptığımız kamp dönemleri bizim adımıza çok faydalı oldu. Antrenmanlarda ve oynanan hazırlık maçlarında bizden istenilenlerin ne olduğunu ve bunlar için nerede olduğumuzu gördük. Kısacası hatalarımızın farkına vardık. Ve yaklaşık 10 günden bu yana da bu hataları en aza indirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Artık lig haftasına girdik. Çalışmalarımızın karşılığını toplamaya başlamak istiyoruz. Bunun için ilk rakibimiz ligin son şampiyonu Bursaspor. Deplasmanda oynayacak olmamıza rağmen Bursaspor’dan kesinlikle çekinmiyoruz. Bizim amacımız maçı izleyenlere Konyaspor’un ne kadar savaşçı, mücadeleci bir takım olduğunu göstermek ve bunun karşılığını da sahadan iyi bir sonuçla ayrılarak almak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.