Kartal'da moraller yerinde

Kartal'da moraller yerinde

Adana Demirspor galibiyeti ile sezonun ilk üç puanını hanesine yazdıran Torku Konyaspor'da moraller yerinde. Yeşil-beyazlılar Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıklarına bugün başlıyor

Adana Demirspor galibiyeti ile sezonun ilk üç puanını hanesine yazdıran Torku Konyaspor'da moraller yerinde. Yeşil-beyazlılar Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıklarına bugün başlıyor

Torku Konyaspor’da yüzler güldü. Ligin ilik üç haftasında 2 yenilgi ve 1 beraberlikle alt sıralarda yer alan Kartallar, Adana deplasmanından 3 puan çıkartarak galibiyet hasretini dindirdi. Ligini yeni takımı Adana Demirspor karşısında ilk yarıda daha etkili olan ve ikinci yarıda ise skoru koruma adına iyi mücadele eden yeşil-beyazlı takımın ligde ilik golünü Erdal atarken, ikinci golde Neca’dan geldi. İlk kez kazanan ve puanını 4’e yükselten Torku Konyaspor, bu galibiyetle hem moral, hem de güven tazeledi. Torku Konyaspor’da, Adana galibiyeti suları durulturken, yüzlerde gülmeye başladı. Bu galibiyetin çok iyi olduğunu, takımın önünü açtığını belirten yöneticiler, Tavşanlı Linyit maçıyla birlikte galibiyet serisini sürdürmek istediklerini sözlerine eklediler.
Torku Konyaspor’da, 30 Eylül Pazar günü, iç sahada Tavşanlı Linyitspor ile yapılacak maçın hazırlıkları bir günlük dinlenmenin ardından bugün başlayacak. Maç saat 19.00’da başlayacak. Geçen yıldan kalan 3 maçlık cezasını tamamlayan Ali Turan ile tedavisi süren Ali Dere hazır olması halinde bu hafta takımdaki yerlerini alacaklar. Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, Adana Demirspor maçını daha farklı bir skorla alabileceklerini söyledi. Ama kendileri için kazanmanın önemli olduğunu dile getiren Özkara; “Bunu başardık. Bizim için büyük moral oldu. Kazandığımız için mutluyuz ve tüm oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Bu galibiyetin daha anlamlı hale gelmesi için kendi sahamızda oynayacağımız TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını kazanmalıyız” dedi.

Öte yandan, U19 Milli takım aday kadrosuna davet edilen genç futbolcular İsmail Güven ve Abdülkerim Bardakçı, dün İstanbul’a giderek kampa katıldılar. U19 Milli takım 25-27 Eylül tarihlerinde Moldova ile deplasmanda iki özel karşılaşma yapacak. Teknik direktörlüğünü Feyyaz Uçar’ın yaptığı U19 Milli takım aday kadrosuna 18 futbolcu davet edildi. Kamp, İstanbul Courtyard Marriott Airport Otelde gerçekleştiriliyor. Ayrıca Konyaspor yönetim kurulu resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Adana'da kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür etti. Yönetim şu görüşlere yer verdi: “Adana Demirspor ile oynadığımız 4.hafta maçında Adana 5 Ocak Stadyumu’nda yerlerini alarak Torku Konyaspor’umuzu camiamıza yakışır bir şekilde centilmence destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.”

KAYHAN: GALİBİYET BİR BAŞLANGIÇ

Adana Demirspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarına inandığını söyleyen Konyasporlu futbolcu Coşkun Kayhan, üzerlerindeki stresi attıklarını ve başlangıç olarak gördükleri galibiyetlere devam edeceklerine inandığını ifade etti. Çok sıcak bir havada oynanan karşılaşmaya iyi başladıklarını belirten Coşkun Kayhan, “Adana’dan galibiyetle döneceğimize inanıyorduk. Maça iyi başladık. İstediklerimizi yaptık ve maçın hemen başında 2-0 öne geçtik. Skoru daha da arttıracak pozisyonları bulduk. Ama sıcak hava bizi fazlasıyla etkiledi. İkinci yarının hemen başında gelen gol ve taraftar desteği rakibimizin daha fazla üzerimize gelmesine neden oldu. Bu anlarda bile yakaladığımız fırsatları değerlendirebilsek farka giderdik. Bu galibiyetin kötü başladığımız sezonda bizim adımıza yeni bir başlangıcın ilk adımı olduğuna inanıyorum. Kazanmak güzel. İnşallah bu güzel duyguyu önümüzdeki haftalarda da devam ettirip galip gelmeyi alışkanlık haline getireceğiz. Torku Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig’e taşımak adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz ve bunu da başaracağız” diye konuştu.

SİNAN: HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK

İki devreli bir maç olduğunu ancak oyunun geneline bakıldığında galibiyeti hak eden taraf olarak istediklerini aldıklarını belirten golcü oyuncu Sinan Özkan, galibiyetlerin devamının geleceğine inandığını söyledi. Adana Demirspor maçına iyi hazırlandıklarını ifade ederek açıklamasına başlayan Özkan,“Kazanamamanın verdiği stresi üzerimizden atmak istiyorduk. İlk yarıda çok etkili olduk. 2-0 öne geçtik. Farkı arttıracağımız pozisyonlarımızda vardı. Ama değerlendiremedik. İkinci yarıda rakibin üzerimize geleceğini biliyorduk. Erken gelen gol Adana Demirspor’un direncini arttırdı ve beraberlik için bastırdılar. Bu arada yakaladığımız net fırsatlar vardı. Üçüncü golü bulsak maçın sonu bizim adımıza çok rahat geçerdi. Oyunun geneline bakıldığında daha etkili olan, daha çok isteyen taraf bizdik. Sonuçta hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. İhtiyacımız olan bir 3 puan aldık. Kötü gidişe dur deme adına ilk adımı attık. Artık kalan haftaları düşünüyoruz. Bundan sonra herşeyin bizim adımıza daha güzel olacağına inanıyoruz”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.