Kartal'da Kere krizi

Kartal'da Kere krizi

Yeşil-beyazlı ekibin başı yabancı oyuncularla dertte

Yeşil-beyazlı ekibin başı yabancı oyuncularla dertte. Bu “Kere”de Burkina Faso’lu oyuncu Konyaspor’un başına iş açacak gibi görünüyor.  Kere’nin dışında Polonyalı oyuncu Robak’ın durumu da netleşmedi.

Konyaspor’un Burkina Faso’lu oyuncusu Kere alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle FİFA’ya başvuracağını açıklayarak sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti ve Konya’dan ayrıldı. Lig hazırlıklarının birinci bölümünü Konya’da, ikinci bölümünü de Isparta Davraz’da yapan Konyaspor’da, iki günlük izin sürüyor. Davra’da son çalışmayı Pazartesi günü sabah yapan Kartallar, dünü izinli olarak geçirdi. Bugün de dinlenecek olan yeşil-beyazlı’lar, yarın Bolu Koru motelde toplanarak üçüncü dönem hazırlıklarına başlayacaklar. Konyaspor’un Bolu kampı yaklaşık 10 gün sürecek ve takım daha sonra Konya’ya dönerek lig hazırlıklarının son bölümünü Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde gerçekleştirecek.

KERE KONYA’DAN AYRILDI

Konyaspor’a iki sezon önce transfer olan ve geçtiğimiz yıl yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle çok az oynama şansı bulan Burkina Faso’lu stoper Kere, alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek Konya’dan ayrıldı. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, geçen yıldan kalan 100 Euro dolayındaki alacağı olduğu ileri sürülen Kere ile yapılan görüşmede, geçen yılki alacağı ile birlikte buyıl ki alacağının üçte birinin ödenerek sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesi teklifi yapıldı.. Ancak, Kere’nin bunu kabul etmeyerek geçen yılki alacağının dışında buyıl ki alacağının da yarısını istediği bildirildi.. Karşılıklı anlaşma varılamaması nedeniyle Davraz kampına da götürülmeyen Kere’nin önceki gün, avukatı aracılığıyla, alacaklarının ödenmemesi sonucu sözleşmesini tek taraflı feshederek Konya’dan ayrıldığı öğrenildi. Kere’nin FİFA’ya başvuracağı ve alacaklarını bu şekilde tahsil etme yoluna gideceği ileri sürüldü. Ancak, son alınan bilgilere göre de, Kere’nin eski takımı Charleroi ile yeniden anlaştığı bildirildi. Bu koşullarda adı geçen kulüp yöneticilerinin Konyaspor’a başvurmaları halinde sorunun karşılıklı olarak çözüleceği kaydedildi. Bilindiği gibi, yabancı futbolcuların paralarının ödenmemesi nedeniyle Konyaspor geçen yıl FİFA tarafından transfer yasağıyla cezalandırılmıştı.  

ROBAK SORUNU DEVAM EDİYOR

Konyaspor’da, bu yıl kadroda düşünülmeyen Polonyalı futbolcu Robak’ın durumu da netleşmedi. Davraz kampına götürülmeyen ve Kere ile birlikte çalışmalarını Tatlıcak tesislerinde sürdüren Robak’ın Süper ligden biri takıma verilmesi konusunda temaslar yapıldığı öğrenildi. Geçen yıldan da alacakları bulunduğu ileri sürülen Robak’a kulüp bulunmaması halinde bir miktar ödeme yapılarak karşılıklı anlaşmayla sözleşmesinin feshi yoluna gidilebileceği öğrenildi.

Konyaspor’da transfer çalışmaları da devam ediyor. Teknik kadronun raporu doğrultusunda yerli bir stoper ve ön libero transferinin düşünüldüğü bildirildi.  Öte yandan, anlaş sağlanan yabancı futbolculardan Angelov ve Ali Zeytuni’nin Bolu kampına katılacak takımla birlikte çalışacakları açıklandı. Angelov, Türk vatandaşı olması kabul olması halinde Türk statüsünde oynatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.