Kartal’da durmak yok

Kartal’da durmak yok

Hafta sonunu izinli geçiren Konyaspor’da Buca maçının hazırlıkları hırslı bir şekilde devam ediyor

Konyaspor’da, bir günlük izinin ardından başlayan Bucaspor maçının hazırlıkları devam ediyor. Ligde en çok yabancı futbolcu transferi yapan takımların başında yer alan ve 11 Eylül Cumartesi günü Bucaspor’u konuk edecek olan yeşil-beyazlılarda önceki akşam gerçekleştirilen antrenman oldukça neşeli geçti. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesisler’nde yapılan antrenmana yeni transferler Kanfory Sylla ve İbrahima Bangoura da katılırken, Milli takımlarda bulunan Mahamoudou Kere, Serkan Şahin ve Borek Dockal yer almadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan çalışma, çıkış koşuları ile devam etti.

Antrenmanda, kaleciler Gökhan, Ercüment ve Orkun, kaleci antrenörü Hakan Polat yönetiminde takımdan ayrı özeli bir çalışmaya tabi tutuldu. Almanya’daki tedavisini tamamlayarak Konya’ya dönen Erdal Kılıçaslan ve Emrah Eren fizyoterapist Ahmet Bayrak yönetiminde çalıştı. Top tekniğine dayalı pres çalışması ile devam eden antrenman, çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Konyaspor’da, Bucaspor maçının hazırlıkları dün de teknik-taktik antrenmanıyla devam etti. Bugün ve yarında taktik çalışacak olan yeşili-beyazlı’larda hazırlıklar Cuma günü ter idmanıyla tamamlanacak ve futbolcular tesislerde kampa alınacak. Perşembe günü öğle saatlerinde Tatlıcak tesislerinde ki bayramlaşmaya yönetici, teknik adam ve futbolcular katılacaklar. Cumartesi akşamı yapılacak ve TV’den naklen yayınlanacak Bucaspor maçının ardından futbolculara muhtemelen 2 gün bayram izni verilecek. 
26 ÜLKEDEN 60 YABANCI DAHA GELDİ
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımlar, 1 Eylül’de sona eren transfer döneminde 26 ülkeden toplam 60 yabancı futbolcuyu transfer etti. Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı sınırlamasına getirdiği 6 2 2 düzenlemesi Süper Lig takımlarına, yabancı oyuncu transferi konusunda hareket getirdi. Yeni sezona iddialı giren 18 takım, aralarında Guti, Quaresma, Stoch, Niang, Misimovic gibi dünyaca ünlü yıldızların da bulunduğu yabancı oyuncuları kadrosuna kattı.
EN ÇOK YABANCIYI BUCASPOR İLE KONYASPOR ALDI
Spor Toto Süper Lig’in yeni takımlarından Bucaspor ile Konyaspor, 6’şar yabancı ile en fazla yabancı transferi yapan takımlar olurken, bu iki takımı 5’er yabancı transfer eden son şampiyon Bursaspor ile Gençlerbirliği, 4’er yabancı transfer eden Fenerbahçe, Galatasaray, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor izledi. Beşiktaş ile Kayserispor 3’er yabancı transfer ederken, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1’er yabancı futbolcu birinci transfer sezonunu kapatan ekipler oldu. Konyaspor’un kadrosuna dahil ettiği yabancı isimler şunlar. Peter Grajciar (Slavia Prag), Ivan Lietava (Zilina),  Borek Dockal (Sloven Liberec), Johnnier Montano (Alianza Lima), Mahamoudou Kere (Charleroi), Martin Klein (Teplice)
EN ÇOK YABANCI FRANSA LİGİNDEN
Spor Toto Süper Lig’e bu dönemde en fazla Fransa liginden futbolcu geldi. Süper Lig takımlarının aldığı yabancı oyuncuların 7’si geçen sezon Fransa liginde top koşturuyordu. Fransa’dan sonra Spor Toto Süper Lig’e en fazla futbolcu veren lig İngiltere (Premier) ligi oldu. Premier Lig’den 5 futbolcu bu sezon Spor Toto Süper Lig’e transfer oldu. Süper Lig takımları bu sezon İspanya, Almanya, Belçika, İtalya, Portekiz, Hırvatistan liglerinden 4’er, Çek Cumhuriyeti, Arjantin liglerinden 3’er, Bulgaristan, Ukrayna liglerinden 2’şer, Rusya, Slovakya, Meksika, Norveç, İsveç, Polonya, Arnavutluk, Avustralya, Güney Afrika, Yunanistan, İskoçya, İsviçre, Danimarka ve Kolombiya liglerinden de 1’er futbolcu transfer etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.