Kartal zora soktu

Kartal zora soktu

Çaykur Rizespor beraberliği ile ilk iki şansını tamamen kaybeden, play-off şansını da zora sokan Konyaspor’da moraller iyice bozuldu. Yeşil-beyazlılar kalan haftalarda kaybetmemeyi planlıyorlar

Bank Asya 1. liginde, 27. hafta da geride kalırken, ikinci sırada yer alan Bucaspor’u evinde deviren lider Karabükspor hedefe bir adım daha yaklaştı. Konyaspor ise, 7. maçta da galibiyetle buluşamayarak lig ikinciliği umutlarını daha da azalttı ve play-off şansını da zora soktu.

Zirve takımlarından sadece Karabükspor ve Adanaspor’un galip geldiği hafta da Konyaspor ile birlikte Altay, Karşıyaka ve Bucaspor yenildi.. Boluspor, Gaziantep deplasmanından 3 puan çıkartarak, evinde Samsunspor’u yenen Giresunspor ile birlikte play-off şansını yakaladı.. Adanaspor, İzmiri deplasmanında Altay’ı devirdi.. Ligini dibsinde ise yangın sürüyor.. Kocaelispor ve Hacettepe kayıplarda. Erciyes, iyice rahatladı.. Gaziantep evinde yıkıldı.. Çanakkale Dardanelespor ise, Kocaelispor’u yenerek ligde kalma umutlarını sürdürdü.
Bank Asya 1. ligde, 27. hafta yapılan maçlardan 4'ünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazandı, 2 mücadele ise berabere sona erdi. Toplam 23 golün atıldığı Bank Asya 1.Lig'de 27. haftanın en farklı galibiyetine, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 4-0 yenen Boluspor aldı. En gollü karşılaşma ise 3-2 sonuçlanan Giresunspor-Samsunspor maçı olarak istatistiklere geçti. Ligde sadece Kartalspor-Mersin maçında gol sesi çıkmadı.. Giresunspor’dan Pedriel ve Boluspor’dan Adem rakip fileleri iki’şer kez havalandırdı.
Hakemler ise, 27. hafta da 41 kez sarı ve bir kez de kırmızı kart gösterdi.. En çok kart, 8’er sarı kartla Altay-Adanaspor ve Konyaspor-Rizespor maçlarında çıktı. Giresunspor-Samsunspor maçında da 6 sarı ve 1 kart gösterildi. Samsunspor7dan Ramazan, kırmızı kart cezası nedeniyle bu hafta takımında yer alamayacak.
Ligde, 28. hafta perdesi 27 Mart Cumartesi günü, saat 14.30’da oynanacak Çaykur Rizespor-Kartalspor maçıyla açılacak. 28 Mart Pazar günü ise aynı saatlerde; Mersin İdman Yurdu-Orduspor, Giresunspor-Bucaspor, Boluspor-Kayseri Erciyesspor, Adanaspor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor, Samsunspor-Altay, Kocaelispor-Konyaspor ve Hacettepe Spor-Dardanelspor maçları yapılacak. Haftanın perdesi, 29 Mart Pazartesi günü, saat 20.00’de oynanacak Karşıyaka-Kardemir D.Ç.Karabükspor maçıyla kapanacak.
YÖNET: İSİM NETLEŞMEDİ
Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın sözcüsü Cengiz Yönet, yaptığı açıklamada, teknik direktör Fuat Yaman’ın, geçtiğimiz akşam beraberlikle sonuçlanan Çaykur Rizespor maçından sonra istifa ettiğini açıkladı. Bu saatten sonra takımı toparlayacak en uygun hocayı getirmek için çalıştıklarını ifade eden Yönet, teknik direktör konusunda netleşen bir isim olmadığını, arayışlarının sürdüğünü bildirdi.
Kalan maçların kendileri için büyük önem taşıdığını, her maça 3 puan için çıkacaklarını anlatan Yönet, “Konyaspor gibi güçlü bir takım 10 maçta 1 galibiyet alabiliyorsa aynı başarısızlığı diğer takımların da gösteremeyeceğini kimse söyleyemez. Diğer takımlar da puanlar kaybedecektir. Ancak artık diğer takımlara değil kendimize bakıyoruz. Bundan sonraki maçları alarak, Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Konyaspor’da 23. haftada göreve getirilen teknik direktör Yaman, takımının başında çıktığı 5 maçta galibiyet alamadı.  Konyaspor, Yaman ile çıktığı ilk maç olan Orduspor ile 1-1 berabere kalırken, ardından karşılaştığı Kardemir Karabükspor, Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu maçlarından da mağlup ayrıldı. Taraftarların bu maçların ardından istifaya davet ettiği Yaman, Konya’da oynanan Çaykur Rizespor maçında da 90 5’te yenilen golle sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.